ABD'de protestolar sonrası göreve çağrılan Milli Muhafızlar şehir halkı merkezinde görüntülendi

ABD'nin Minneapolis ketinde siyahi bir adamın polis göre öldürülmesinin gerisinde başlayan protestolar ülke genelinde zor ve yağma eylemlerine dönüştü.

ABD'de protestolar sonrası göreve çağrılan Milli Muhafızlar şehir halkı merkezinde görüntülendi

ABD'nin Minneapolis ketinde siyahi bir adamın polis göre öldürülmesinin gerisinde başlayan protestolar ülke genelinde zor ve yağma eylemlerine dönüştü. Polisin beceriksiz kalması sonrası harekete geçen Ulusal Muhafızlar, Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia şehir halkı merkezinde görüntülendi.

ORDU KENT MERKEZİNE KONUŞLANDI

ABD'nin Minneapolis kentinde siyahımsı George Floyd'un polis tarafından boğularak öldürülmesi ülkedeki ırkçılık ve polis şiddeti tartışmalarını alevlendirdi. Binaların yakıldığı ve yağmaların başladığı protestolar ülke geneline yayılırken, polis güçlerinin müdahalesi eksik kaldı. Birçok eyalette Ulusal Muhafızlar göreve çağrılırken, baskı ve yağma eylemlerinin maksimum olduğu Pensilvanya eyaletindeki Philadelphia kentinde Milli Muhafızlar şehir halki merkezine gelerek barikatlar kurdu.

İKİ ASKER ÖLDÜRÜLDÜ

ABD'de George Floyd'un polis şiddeti sonrası hayatını kaybetmesinin ardındaki ülkede protestolar devam ediyor. Son olarak North Dakota'daki Grand Forks Hava Kuvvetleri Üssünden yapılan yazılmış açıklamada, ''Sabah saatlerinde Hava Kuvvetleri Üssüne açılan alev sonucu iki görevli asker hayatını kaybetmiştir'' ifadesi kullanıldı.

Açıklamada, saat 04.30 civarında düzenlenen saldırının ardındaki askeri üste durumun denetim altın alındığı, diğer personelin güvenliğinin sağlandığı ve soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER