Anne her tarafta anne! Yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu üzüntüden öldü

İngiltere Bolton'da, kuşların yumurtalarını bıraktığı bölgeye dışarı giden bir grup genç, bölgede yaşamış bir kuğunun yumurtalarına taş ve tuğla fırlattı.

Anne her tarafta anne! Yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu üzüntüden öldü

İngiltere Bolton'da, kuşların yumurtalarını bıraktığı bölgeye dışarı giden bir grup genç, bölgede yaşamış bir kuğunun yumurtalarına taş ve tuğla fırlattı. Lokal basının haberine göre, Manchester Kanalı'nın yandaki altı yavrudan sadece üçü hayatta kalabildi.

Sputnik'in aktardığına kadar Kuğuyu ve yavrularını gözlemleyen vahşi yaşam aktivistleri, yavruların ölmesinin ardındaki anne kuğunun da üzüntüden hayatını kaybettiğini belirtti.

"YÜREK KIRIKLIĞINDAN ÖLDÜ"

Erkek kuğunun yaklaşık iki hafta önce stres sebebiyle yuvasını terk ettiğini söyleyen Sam Woodrow "Söylenecek fazla pozitif şey yok, ne yazık ama eşinin de gerginlik sebebiyle yuvadan uzaklaşmasıyla birlikte dişi kuğu kalp kırıklığından öldü" diye konuştu.

EŞİ TARAFINDAN TERK EDİLDİ

Olayın gerçekleştiği semtte yaşamış Michael Mason, bölge sakinlerinin oluşturduğu Facebook grubunda "Bunu post etmekten dolayı çok üzgünüm. Kuğunun son durumuyla ilgili size bilgi vermek istiyorum. Altı yavru bekleyen kuğunun yumurtalarından üçü gençler tarafından değil edildi. daha sonra köpek tarafından taciz edilince iki yumurtası daha öldü ve sadece tek bir yumurta kaldı. Eşi göre da terk edilen kadınsı kuğu, bu sabahleyin yuvasında ölü bulundu. 12 haftadır gelişimlerini izliyordum, fazla üzgünüm" dedi.

DURUM ARAŞTIRILIYOR

Hayvan hakları alanında çalışan RSPCA adlı kuruluştan bir sözcü, konuyla ilgili "Yaşanan can sıkıcı olayı araştırıyoruz ve bilgi sahibi olanların bize ulaşmasını istiyoruz. Kuğular ve yavruları barbar yaşam ve kırsal alan ile ilgili kanunlarla korunma altındadır" ifadelerini kullandı.

Anne her yerde anne! Yumurtadan çıkmamış yavruları öldürülen kuğu üzüntüden öldü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER