'Ben FETÖ'cüyüm, Uçağı Patlatacağım' Diyen Kadına 'Cezai Ehliyeti Yok' Raporu

Adli Tıp Kurumu, mahkemeye gönderdiği raporda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıklarını yapan yolcu uçağında, "Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım" dediği gerekçesi ile yargılanan Nikar Deliormanlı'nın 'cezai sorumluluğunun olmadığı.

'Ben FETÖ'cüyüm, Uçağı Patlatacağım' Diyen Kadına 'Cezai Ehliyeti Yok' Raporu

Adli Tıp Kurumu, mahkemeye gönderdiği raporda, Sabiha Gökçen Havalimanı'ndan Kıbrıs'a gitmek için kalkış hazırlıklarını yapan yolcu uçağında, "Ben FETÖ'cüyüm ve uçağı patlatacağım" dediği gerekçesi ile yargılanan Nikar Deliormanlı'nın 'cezai sorumluluğunun olmadığını' belirtti.

s-065f03872c7cbd45d6e014eea336c694ffb85e
Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi tarafından yargılamayı yapan İstanbul Anadolu 11. Asliye Cinayet Mahkemesi'ne gönderilen raporda,  Nikar Deliormanlı'nın 24 Şubat ve 28 Şubat aralarında muayenesinin yapıldığı belirtildi. Raporda, "Dava dosyasının tetkikinde mezkur suçta, kendisinde saptama edilen eksitasyon tablosunun manâlı derecede rol oynadığının anlaşıldığı, bu duruma göre Nikar Deliormanlı'nın 18 Aralık 2019 tarihinde 'hava ulaşım araçlarını kaçırma ya da alıkoyma' suçuna aleyhinde suç oluşturan sorumluluğunun olmadığı" kaydedildi.Deliormanlı'nın Avukatı Merve Türkmen Kaplan, "Önümüzdeki duruşmada 'müvekkilin cezai sorumluluğunun olmadığı' yönünde karar almayı bekliyoruz" dedi.

10 yıla kadar hapsi isteniyor

'FETÖ'cüyüm ve Uçağı Patlatacağım' Diye Bağıran Gezgin Tutuklandı - İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı göre hazırlanan iddianamede, 18 Aralık 2019 tarihinde Kıbrıs'a gitmek için Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçağa binen Nikar Deliormanlı'nın, 9E koltuğuna oturduktan daha sonra , "Ben FETÖ'cüyüm, 15 Temmuz'da nasıl plan yaptılarsa bende onu yapacağım. Canlı bomba şimdi" cümlelerini sarf ettiği belirtiliyor. Bu hareketi ile uçağın hareket etmesini engelleyen şüphelinin polis kadar yakalandığı belirtilmiş iddianamede şüphelinin, "Cebir veya korkutma kullanarak hava ulaşım aracının kaçırılması veya alıkonulması" suçundan 5 yıldan 10 yıla değin hapis cezası ile cezalandırılması isteniyor.

Şubat ayında tahliye oldu

s-8099b20f6af00c126f9759811171cfd4e61266
Olaydan anında sonra tutuklana Nikar Deliormanlı, 27 Şubat 2020 tarihinde yapılan duruşmada terhis edilmişti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER