Bilgisayar korsanı, Zoom üzerindeki İncil dersini ele geçirip cinsel içerikli film izletti

Koronavirüs salgınının etkisiyle dünya genelinde çoğu birey toplantılar, dersler, egzersiz grupları gibi işleri için video konferans uygulaması Zoom'u kullanmaya başladı.

Bilgisayar korsanı, Zoom üzerindeki İncil dersini ele geçirip cinsel içerikli film izletti

Koronavirüs salgınının etkisiyle dünya genelinde çoğu birey toplantılar, dersler, egzersiz grupları gibi işleri için video konferans uygulaması Zoom'u kullanmaya başladı. ABD'nin California eyaletinde de, bilgisayar korsanı, bir kilisenin, İncil alıştırma grubuna katılan herkesin bilgisayarlarını ele geçirip cinsel içerikli film ve çocuk tacizi taşıyan görüntüleri yayınladı. Kilise yaşanan olayla ilgili Zoom'a dava açtı.

KİLİSE İHLAL NEDENİYLE ZOOM'U SUÇLADI

California eyaletinde bir kilise, bir bilgisayar korsanının İncil çalışma grubuna katılan herkesin bilgisayarlarını ele geçirip cinsel içerikli film ve çocuk tacizi görüntüleri yayınlaması sebebiyle video konferans uygulaması Zoom'a dava açtı. Saint Paulus Luteryen Kilisesi, çoğu emekli sekiz kişinin katıldığı dersin ortasında yaşanan olayla ilgili olarak Zoom'u dikkatsizlik, mahremiyet ve alıcı haklarının ihlaliyle suçladı.

"BİLGİSAYAR KORSANI DAHA ÖNCE DE AYNI SALDIRILARDA BULUNDU"

Kilise, Zoom'un "bilgisayar korsanının daha önce de ayni saldırılarda bulunduğunu bilmesine rağmen, kar ve geliri, data koruma güvenliği ve kullanıcı güvenliğine seçim ederek" saldırıları önlemek için adım atmadığını savundu ve tazminat istedi. Zoom'dan yapılan açıklamada ise olayın öğrenilmesinden sonra aynı gün saldırganın tespit edildiği, bu kişinin platforma erişiminin engellenerek durumun ilgili makamlara bildirildiği belirtildi. Şirketin açıklamasında, yakın bir süre önce emniyet önlemlerinin güncellendiğine uyarı çekilerek "bu görüşmede olduğu gibi" kullanıcıların toplantı linki ve şifreleri fazla kişiyle paylaşmaması gerektiğini kaydedildi.

BÜTÜN KATILIMCILARIN BİLGİSAYARI ELE GEÇİRİLDİ

Kilise 6 Mayıs'taki görüşmenin 42'nci dakikasında bütün katılımcıların bilgisayarlarının ele geçirildiğini, önce yetişkin daha sonra da bebek ve çocukları konu alan cinsel içerikli film, gerisinde da çocukların şiddete maruz kaldığı görüntülerin gösterildiğini söylüyor. Kullanıcıların videoyu durdurmaya çalıştığı bunun üstüne bilgisayar korsanının baştan saldırıya geçtiği belirtiliyor.

Bilgisayar korsanı, İncil dersini ele geçirip porno izletince kilise, Zoom'a dava açtı

AYNI SALDIRILAR DAHA ÖNCE DE YAŞANMIŞTI

Daha öncede de ayrı ülkelerde Zoom üzerinden okullarda yapılan bir takım derslere ayni saldırılar düzenlenmiş, şirket yetkilileri bir dizi emniyet güncellemesi yapıldığını açıklamıştı. 9 sene önce Çin kökenli Amerikalı girişimci Eric Yuan kadar kurulan Zoom, bilhassa koronavirüs salgınından sonra popüler hale gelmişti.

Bilgisayar korsanı, Zoom üzerindeki İncil dersini ele geçirip cinsel içerikli film izletti BBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER