Bilim Kurulu Üyesi Çelik: 'Bayram Kutlamasını Telefonla Yapmamız Gerekir'

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof.

Bilim Kurulu Üyesi Çelik: 'Bayram Kutlamasını Telefonla Yapmamız Gerekir'

Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, koronavirüsle mücadele sürecinde tedbirleri gevşetmenin bıkkınlık yaratacağını ifade ederek, "Daha ihtiyatlı ve özenli gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın eski bayramlar gibi olmaması gerekiyor. Bayram kutlamalarını telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor" dedi.

'Hasta sayısında önemli bir düşüş görmekteyiz'

s-8b93f4b9d8c19d9b198262622eb3c91a9040d5
Kayseri Şehir Halkı Hastanesi Başhekimi ve Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. İlhami Çelik, hastaneye gelen olgu sayısında bir azalma yaşandığını belirterek, şunları söyledi:
"Zatürre ile gelen hasta sayımızda azalma var. Bizim saptama ettiğimiz ve İl Sıhhat Müdürlüğümüzün yaptığı filyasyonlarda fazla temasların yakınlarını saptayıp hastaneye alıyoruz. Onlardan ötürü bir kalabalıklaşma var; lakin hasta sayısında önemli bir düşüş görmekteyiz. Ölüm sayısı da azalmış durumdadır. Şu an bizim entübe sayımız da birincil başlara tarafından son derece düşük seviyede seyrediyor"

'Mücadelenin sonu Haziran'ı bulacak'

s-4e998f2a15767465f3e4aecee1a8ebf97086d6
Çelik, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Bizim virüste piki yayvanlaştırma gerekiyordu. Bizim, bunu başarabildiğimizi ülke olarak görmekteyim. Nasıl pik artışı ağır ağır geliştirdiysek azalmayı da öyle götürebileceğiz. Birdenbire düşmesini beklememiz olası değildir. Ben tekrar koronavirüsle uğraş konusunda sonunun Haziran'ı bulacağını tahmin etmekteyim"

'Bayramda kuralları esnetmek birazcık bezginlik'

s-dab7a9fe82a5c53039493bdc12170619b70d58
Çelik, yakında olacak olan Ramazan Bayramı ile ilgili de önemli bir uyarıda bulundu:
"Bayramla ilgili kararın ne olacağını bilmiyorum fakat şu aşamada kendi görüşümü açıklamam icabında kuralları esnetmek biraz bıkkınlık gibi gözüküyor. Çünkü daha önce yaşanan tecrübeler var. Japonya ve Singapur'da gördük. Bunları bizim örnek almamız gerekiyor. Daha ihtiyatlı ve titiz gitmek gerekiyor. Ramazan Bayramı'nın eski bayram gibi olmaması gerekiyor. Bunu bizim telefonlarla veya görüntülü konuşmalarla yapmamız gerekiyor. Yaz tatilinde de planlama yapmak için Haziran'ı bakmak gerekir. Çünkü, vaka sayımız Haziran'da 150-175 bin aralığında olur"
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER