Boş oturmaktan sıkılan personel şirketini dava etti, rekor tazminat kazandı

Fransa'da çalıştığı parfüm üreticisinde kendisine çok az meslek verildiği için sıkılan ve bunalıma giren bir çalışan, açtığı davada 382 bin TL tazminat almaya adalet kazandı. Dünyanın böylece fazla uygun uzun alıştırma saatleri ve mesai ücretlerini alamamakla ilgili soru.

Boş oturmaktan sıkılan personel şirketini dava etti, rekor tazminat kazandı

Fransa'da çalıştığı parfüm üreticisinde kendisine çok az meslek verildiği için sıkılan ve bunalıma giren bir çalışan, açtığı davada 382 bin TL tazminat almaya adalet kazandı.

Dünyanın böylece fazla uygun uzun alıştırma saatleri ve mesai ücretlerini alamamakla ilgili sorunlar yaygın olarak yaşanırken, Fransa'da sıra dışı bir dava sonuçlandı.

"GÜN HER TARAFINDA YAPACAK HİÇBİR İŞİM OLMUYORDU"

48 yaşındaki Frédéric Desnard, lüks parfüm üreticisi Interparfums şirketinde çalışıyordu. Kendisine adeta hiç meslek verilmeyen Desnard, yaşadığı sıkıntı sebebiyle bunalıma girdi. Desnard, "İşe 9'da ya da 10'da gitsem bile kimse umursamıyordu. Birkaç parça kağıt aldıktan sonra gün baştan başa yapacak diğer hiçbir işim olmuyordu" ifadelerini kullandı.

"SÜREKLİ İNTİHARDAN BAHSEDİYORDU"

Yaşadığı süreci 'günlük aşağılanma' olarak niteleyen Desnard, ruhsal bunalım sebebiyle 7 ay boyunca işe gidemedi ve arkasından kovuldu. Desnard konuyu mahkemeye taşırken, davada ifade veren eski meslek arkadaşlarından biri, "Desnard hiçbir şey yapmamaktan bıkmıştı. Bu şart onu depresyona sokmuş ve aralıksız intihar etmekten bahsediyordu" dedi.

"PSİKOLOJİK TACİZ UYGULAMAK"

Davada Desnard'ın haklı bulan mahkeme, çalışanına iş vermeyen şirketin psikolojik taciz uyguladığını ve böylece 50 bin euro (382 bin TL) tazminat ödemesine hükmetti. Kendi yaşadıklarının emsal olacağını söyleyen Desnard, "Bu karar içinde bulundukları durumu tanımlama edemeyen ırk için bir yol açacak" diye konuştu.

The Times'ın haberine tarafından Fransa'da çalışanların yüzde 30'u meslek yerinde sıkılmaktan felakete uğramış. Maaşlarını bölge ancak fazla eksik iş verilen çalışanların bu şekilde istifa etmeye zorlandığı belirtiliyor.

Boş oturmaktan sıkılan personel şirketini dava etti, rekor tazminat kazandı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER