Brezilya'da koronavirüsten ölenleri defin için eski mezarlar boşaltılıyor

Brezilya'da yayınlama yapan G1'de meydana çıkan habere tarafından, ülkenin en topluluk şehri Sao Paulo'da salgın dolayısıyla cenaze hizmetlerinin daha fazla yere ihtiyaç duyması sebebiyle önceden hayatını kaybeden şahısların kalıntılarının çıkarılıp saklanması için fazlada.

Brezilya'da koronavirüsten ölenleri defin için eski mezarlar boşaltılıyor

Brezilya'da yayınlama yapan G1'de meydana çıkan habere tarafından, ülkenin en topluluk şehri Sao Paulo'da salgın dolayısıyla cenaze hizmetlerinin daha fazla yere ihtiyaç duyması sebebiyle önceden hayatını kaybeden şahısların kalıntılarının çıkarılıp saklanması için fazladan 12 konteyner kullanılacak.

Buna tarafından, en düşük 3 sene önce defnedilmiş şahısların kalıntıları, yakınlarının takibiyle mezardan çıkarılarak saklanacak, kimsesi olmayanların kalıntıları ise uygun bir şekilde yok edilecek.

parça başına 20 cenazenin kalıntılarının sığacağı yeni konteynerlerin 15 gün içinde kullanılması planlanıyor.

ZİYARET EDİLMEYEN MEZARLARDAN BAŞLANACAK

Sao Paulo Belediye Memurları Birliği görevlisi Joao Batista Gomes, salgın nedeniyle tez gelişen ölümlerle beraber cenaze hizmetlerinin de arttığını ve bu sebeple yeni kabir yeri ihtiyacının doğduğunu söyledi.

Sao Paulo Belediyesi Cenaze Hizmetleri Şefi Thiago Dias da Silva, konteynerlerin tartı hafifletici bir önlem olduğunu belirterek, kimsesi olmayan ve ziyaret edilmeyen mezarlardan başlanacağını belirtti. Kovid-19 sebebiyle 5 binden pozitif kişinin öldüğü ve 86 binden fazla vakanın görüldüğü 12 milyon nüfuslu Sao Paulo şehrinde, ocaktan mayısa kadar takriben 6 bin 500 mezarın boşaltılmasına rağmen, salgın sebebiyle daha fazla mezar yerine ihtiyaç duyuluyor.

BREZİLYA'DA 41 BİN 828 VEFAT VAR

Dünyada ABD'den sonradan salgından en çok etkilenen Brezilya, 41 bin 828 virüs kaynaklı vefat ve 828 bin 810 vaka sayısıyla Latin Amerika'da salgının merkez üssü olarak niteleniyor.

Brezilya'da koronavirüsten ölenleri defin için eski mezarlar boşaltılıyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER