Çin, koronavirüsün kaynağı olarak gösterilen pangolinleri geleneksel ilaç listesinden çıkardı

Çin Komünist Partisinin resmi yayınlama organlarından Global Times gazetesinde yer alan habere tarafından, Çin Farmakopesi'nde bu yıl pangolinler geleneksel hap listesine dahil edilmedi.

Çin, koronavirüsün kaynağı olarak gösterilen pangolinleri geleneksel ilaç listesinden çıkardı

Çin Komünist Partisinin resmi yayınlama organlarından Global Times gazetesinde yer alan habere tarafından, Çin Farmakopesi'nde bu yıl pangolinler geleneksel hap listesine dahil edilmedi. Pekin yönetiminin bu adımı, 5 Haziran'da pangolinleri koruma seviyesini yükseltmesinin ardından geldi. Pullarında keratin bulunan pangolinler, Çin'de geleneksel hap yapımı için kullanılıyor.

Çinli yetkililer, firari avcılık sebebiyle tehlike aşağı yer alan pangolinlerin nüfusunu koruma ve kurtarma çabalarını kuvvetlendirmek için bu adımın atıldığını kaydetti.

Dünya Sıhhat Örgütü (DSÖ) tarafından devlete ait bir Farmakope olarak belli Çin Farmakopesi hem geleneksel hem de modern Çin ilaçlarını içeriyor. Resmi külliyatta, ilaçlarla ilgili saflık, tarif, deneme, dozaj ve önlem standartlarına dair bilgiler yer alıyor.

ÇEŞİTLİ HASTALIKLARA İYİ GELDİĞİ GEREKÇESİYLE YÜKSEK FİYATA SATILIYOR

Karıncayiyen türüne ait pangolinler, Asya kıtası genelinde yasa dışı ticarete konu oluyor. Çin'de geleneksel ilaç yapımı için kullanılan pangolinlerin pullarında keratin maddesi bulunuyor. Pangolinler, çeşitli hastalıklara iyi geldiği iddiasıyla Vietnam ya da Çin'de yüksek fiyatlara satılıyor.

PANGOLİN NEDİR?

"Pullu karıncayiyen" olarak da tanıdık pangolinler, Endonezya, Malezya ve Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaşıyor. Yalnızca geceleri ortaya meydana çıkan ve boyları bir metreyi bulan pangolinler nesli tükenme tehlikesiyle aleyhinde karşıya olması sebebiyle koruma aşağı bulunuyor.

Pangolinlere karşın farkındalığı artırma çabaları dahilinde 2012'den bu yanlamasına her yıl şubat ayının 3'üncü cumartesi Dünya Pangolin Günü olarak kutlanıyor.

öte taraftan, Güney Çin Tarım Üniversitesinden araştırmacıların şubatta yaptığı bir çalışmada, pangolinlerden alınan bir virüs ile yeni alıcı koronavirüs (Covid-19) arasında yüzde 99'luk bir genetik eşleşme keşfedilmişti.

Çin, koronavirüsün kaynağı olarak gösterilen pangolinleri geleneksel ilaç listesinden çıkardı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER