DeFacto mağazalarını yüksek hijyen kurallarıyla açıyor

Koronavirüs salgınına karşı bahşedilen mücadelede elde edilen galibiyet, normalleşme sürecinin başlamasına da yol açtı.

DeFacto mağazalarını yüksek hijyen kurallarıyla açıyor

Koronavirüs salgınına karşı bahşedilen mücadelede elde edilen galibiyet, normalleşme sürecinin başlamasına da yol açtı. Türkiye hazır giyim ve moda sektörünün lider markalarından DeFacto, normalleşmeye karşın adımlar kapsamında 19 Mart'tan bu yandan kapalı olan mağazalarını kontrollü ve kademeli olarak açmaya başladı. İlk olarak cadde mağazaları için harekete geçen şirket, oluşturduğu plan çerçevesinde yoluna devam ediyor. DeFacto Işlem ve Genişlemeden Sorumluluk Sahibi Genel Müdür Yardımcısı Serdar Ersoy, normalleşme sürecinin başladığını, bu süreci çok zeki ve özverili bir şekilde idare etmek gerektiğini ifade etti.

''Omuz omuza verdik''

Açılış sürecini değerlendiren Serdar Ersoy, ''Toplum sağlığını gözeterek 19 Mart'ta tüm mağazalarımızda hizmete ara verdik. Bu süreçte tüketicilerimizin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla yalnızca online mağazamızdan ve mobil uygulamamızdan hizmete devam ettik. Salgınla çaba konusunda ciddi önlemler alındı ve süreci başarılı bir şekilde yönetiyoruz. Normalleşme süreci başladı,oysa salgınla mücadele yolculuğumuzu dinç bir şekilde tamamlamak namına kontrolü de elden bırakmadan yolumuza devam etmeliyiz. Bu noktada marka olarak, mağazalarımızı belirlediğimiz yüksek hijyen kuralları çerçevesinde olarak hizmete açtık. Gerek çalışanlarımız gerekse müşterilerimiz için en hijyenik çalışma ve alışveriş ortamını sunduk'' dedi.

''Cadde mağazalarımızı açtık, AVM mağazalarımız en yüksek hijyen uygulamaları ile hazırlanmış''

Serdar Ersoy, sözlerine şöyle devam etti: ''İlk etapta tüm cadde mağazalarımızda hizmet vermeye başladık. 11 Mayıs'tan itibaren hizmet vermeye başlayacak olan AVM'lerdeki mağazalarımızı da en yüksek hijyen uygulamalarımız ile açıyoruz. Normalleşme sürecinin başladığı ve her tarafta hizmete başladığımız bu günler için ciddi bir plan çerçevesinde hareket ediyoruz. Ayrıca çalışanlarımızın keza de müşterilerimizin sağlığını korumak ve hijyenik bir alışveriş ortamını sunmak namına hangi kurallara uyulması gerektiğini saptadık ve bunların daha aşağı yapısını oluşturduk. Mağazadaki hava dezenfektasyonu ve mahsul hijyeni için ultraviyole teknolojisini kullanmaya başladık. Deneme kabinlerindeki hemen olan hijyen işlemini en iyi hale getirdik. Mağazalarımızın tamamında müşteri kapasitesini sosyal mesafe kurallarına uygun olarak belirledik''.

DeFacto'nun mağazalarındaki sağlık ve hijyen uygulamaları maddeler halinde şu şekilde açıklandı:

Mağaza girişlerinde ateş ölçümü yapılıyor.
Mağazaya maskesiz gelen müşterilere girişte maske veriliyor.
Hijyen noktalarındaki el dezenfektanı ile alıcı ve çalışan sağlığı önemseniyor.
Mağazalarda Ultraviyole Hava Temizleme Sistemi kullanılıyor, bu sayede hava sirkülasyonu en hijyenik halde gerçekleşiyor.
Mağaza içi anonslar ile müşterilere sağlık ve hijyen konusunda önemli bilgiler aktarılıyor.
Nano Gümüş İyon Teknolojisi ile devirli aralıklarla kasa bölgesi gibi karşılıklı tatbik alanları dezenfekte ediliyor.
Ultraviyole Test Noktası ile ürünlerin hijyeni en üstteki seviyede sağlanıyor.
Denenen ürün, giysi ya da ayakkabı hijyen kabinlerinde dezenfekte ediliyor.
Kabin kolları ve kabinler her denemeden sonradan dezenfekte ediliyor.
2 metre arayla yerleştirilen adım stickerlar ile sosyal mesafe sağlanıyor.
Kasa noktasında temassız ödeme nasihat ediliyor, fakat muhtemel değilse temas noktaları her müşteriden daha sonra dezenfekte ediliyor.
Her mağazanın herif kapasitesi sosyal uzaklık kurallarına uygun bir şekilde belirlendi.
 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER