Düğün Salonları 1 Temmuz'da Açılıyor: Gelin ve Güvey Dışarıya Kimse Dans Edemeyecek, Halay Çekemeyecek

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında bir süredir kapalı olan nikah salonları, 1 Temmuz itibariyle açılıyor.

Düğün Salonları 1 Temmuz'da Açılıyor: Gelin ve Güvey Dışarıya Kimse Dans Edemeyecek, Halay Çekemeyecek

Koronavirüs salgını önlemleri kapsamında bir süredir kapalı olan nikah salonları, 1 Temmuz itibariyle açılıyor. İçişleri Bakanlığı'nın, nikah salonlarında uygulanacak tedbirlere ilişkin yayınladığı genelgede alınacak önlemler paylaşıldı. 

Önlemler arasında düğünlerin olası olduğunca dışında yapılması, kısa tutulması ve sosyal mesafe önlemlerine uyulması ve gelin ve damat dışında kimsenin, dans etmemesi ve halay çekmemesi de yer alıyor. 

Düğün törenleri muhtemel olduğunca haricen yapılacak, süre kısa tutulacak

s-dd3c21c752194ac48e2b726ef7a9b9bd778892
Euronews'in haberine tarafından İçişleri Bakanlığı, düğün salonlarının 1 Temmuz'da açılmasına ilişkin, dikkat edilmesi gereken kuralları açıkladı.Genelgeye tarafından uygulanacak diğer tedbirler ise şöyle sıralandı:Nikah törenleri, bulaşma riskini eksilmek amacıyla muhtemel olduğunca dışarıya yapılacak ve zaman olası olduğu kadar kısa tutulacak.Nikah töreni yapılacak mekanların işletmecileri kadar genel başvuru alanlarına ve oturma düzenine ilişkin uzaklık planı hazırlanacak. Tesisin misafir kapasitesi mesafe planına tarafından belirlenecek. Bu kapasiteye uygun sayıda davetli kabul edilecek ve kapasite bilgisi, tesisin girişinde görülebilir bir yere asılacak. Hazırlanan plan çerçevesinde mekanın girişlerinde ve sıra oluşabilecek her noktada mesafeyi sağlamaya yardımcı yer işaretlemeleri yapılacak.Kurallar, mesafe, maske kullanımı ve temizleme uygulamalarına ilişkin bilgilendirme afişleri, düğün yapılacak mekanların girişlerine ve içerisinde yerinde yerlere asılacak.

Gelenlerin ateşi ölçülecek

s-24010132b305950d0e6d92abe8a82e5cd4ff7c
Alınan önlemler şu şekilde devam ediyor:Misafirlerin girişlerde mutlaka alev ölçümleri yapılacak, 38 dereceden yüksek ateşi olanların en yakın sağlık kuruluşuna yönlendirilmesi sağlanacak.Mekan girişlerinde dezenfektan/el antiseptiği bulundurulacak ve misafirlerin ellerini temizlemelerinden sonra içeri girişleri sağlanacak.Nikah yapılacak mekanlara maske takılarak girilecek, işletme sahiplerince mekanın girişinde yeterli miktarda maske bulundurulacak. Maskesiz misafirlere mekan girişinde maske dağıtılacak. Nikah merasimi sürecinde de gelin, damat, düğün memuru ve şahitler dahil almak üzere tüm misafirlerin maske takması sağlanacak.

Takı töreninde temastan uzak durulacak

s-1d189e4de58259b224093dc9e4ccb1e1b2cbb6
Yemek, kokteyl ve sözde ikram yapılarak nikah merasimi düzenlenen mekanlarda, misafirlerin oturma düzeninde masalar arası asgari 1,5 metre, sandalyeler arası 60 cm olacak şekilde düzenlenecek. Uzaklık ve oturma düzeni kuralları, aynı evde oturan çekirdek aileden olan konuk grubu için uygulanmayacak.Her masada tatmin edici sayıda en düşük yüzde 70 içki içeren kolonya veya el antiseptiği bulundurulacak.Düğün esnasında veya akabinde yemek yemek, ikram, kokteyl ve sözde olması durumunda 30 Mayıs tarihli valiliklere gönderilen genelge hükümlerine uyulacak.Sabit sandalye/koltuk düzeni olan nikah mekanlarında oturma düzeni bir sandalye/koltuk abes olacak şekilde davetli kabul edilebilecek. Değişmez sandalye/koltuk düzeni olmayan mekanlarda oturma düzeni sandalye/koltuklar arası 1 metre uzaklık olacak şekilde hazırlanacak.Gelin ve damadın bekleme odaları gibi alanlar için mümkünse doğal havalandırması olan odalar tercih edilecek.Nikah merasiminde karşılama, yolcu etme ve takı töreninde tokalaşma veya temasa niçin olan davranışlardan uzak durulacak ve mesafe korunacak. Takı merasimi, hediyelerin salonun uygun bir yerine konulacak sandık ve yarı bir toplama kutusuna konulması şeklinde yapılacak.

Gelin ve damat haricen kimse dans etmeyecek, halay çekmeyecek

s-8152ffccd1c8355c35e7571431d19f5fa981bd
Toplu resim çekimleri yapılmayacak, fotoğraf çekimi ve pasta kesimi sırasında gelin ve güvey hariç uzaklık kuralına riayet edilecek.Düğün yapılan mekanlardaki ortak kullanım alanlarında el antiseptiği veya dezenfektan bulundurulacak. Teması mümkün olduğunca azaltabilmek için bunların mümkünse fotoselli olmaları sağlanacak. Aynı evde oturan çekirdek aileden olan misafirler için müşterek başvuru alanlarında uzaklık şartı aranmayacak.Düğün mekanlarında gelin ve güvey hariç halay çekilemeyecek, dans edilemeyecek, ziyafet yapılamayacak. Misafirlerin dinlemesine karşın müzik yayını (canlı müzik dahil) yapılabilecek.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER