Koronavirüsle uğraş en başarılı ülkelerden biri olan Güney Kore'de ikinci dalga başladı

Kore Salgın Hastalıkları Önleme ve Yoklama Merkezleri Başkanı Jeong Eun-kyeong, salgının birincil dalgasının Nisan ayına değin devam ettiğini kaydetti.

Koronavirüsle uğraş en başarılı ülkelerden biri olan Güney Kore'de ikinci dalga başladı

Kore Salgın Hastalıkları Önleme ve Yoklama Merkezleri Başkanı Jeong Eun-kyeong, salgının birincil dalgasının Nisan ayına değin devam ettiğini kaydetti. Fakat Mayıs ayından bu yandan başkent Seul'ün gece klüplerinin de içinde olduğu bir takım yerlerde yeni olgu grupları ortaya çıktı.

Birinci dalganın ortaya çıkışı ile bitişi arasında en yüksek noktasında 1.000'i bulan vaka sayıları üç gün üst üste sıfıra çıkacak şekilde düşürülmüştü. Yetkililer derhal son 24 saat içinde bambaşka iş yerleri ve depolardan 17 yeni vaka bildirildiğini söyledi.

"MAYIS AYININ BAŞINDA İKİNCİ DALGA BAŞLADI"

Doktor Jeong son ortaya çıkan vakalarla birlikte ülkenin salgında ikinci dalgayı yaşadığına ve bunun devam edeceğine kanaat getirdiğini söyledi. Şu asıl dek Salgın Hastalıkları Önleme ve Teftiş Merkezleri, ortaya meydana çıkan yeni vakaları birinci dalganın devamı sayıyordu. Fakat Dr Jeong artık, Mayıs ayının başlarındaki bayram tatilinin Seul büyükşehir bölgesinde yoğunlaşan yeni bir dalganın başlangıcını oluşturduğuna şüphe kalmadığını söylüyor. Bu bölgede daha önce fazla az sayıda olgu yaşanmıştı.

Koronavirüsle mücadele en başarılı ülkelerden biri olan Güney Kore'de ikinci dalga başladı

ÖNLEMLER SIKILAŞMAYA BAŞLADI

Pazartesi günü erken saatlerde başkent Seul'ün güneyindeki Daejeon kentinin yöneticileri, az sayıda yeni vaka ortaya çıkması ardındaki müzeler, kütüphaneler gibi kamusal alanlarda bir araya gelmeyi yasakladı.

Seul belediye başkanı da jurnal yeni olgu sayısı önümüzdeki üç gün baştan başa 30'ları görürse ve hastanelerdeki doluluk oranı yüzde 70'i aşarsa, kentte bitmiş sıkı sosyal uzaklık önlemleri ilan edilebileceğini söyledi.

GÜNEY KORE'DE AKTİF VAKA SAYISI 1227

Güney Kore, salgını tüm ülkeyi evde kalmaya zorlamadan kontrol altına almayı başarmış, onun yerine gönüllü sosyal mesafelenme ve sıkı bir test yapıp temasları izleme stratejisi uygulamıştı. Ülkede birincil vakanın bildirildiği 20 Ocak tarihinden bu güne dek toplam 280 birey Kovid-19'dan hayatını kaybetti. Ülke çapında bugüne değin toplam 12 bin olgu saptandı.

şu anda ise aktif olarak virüs taşıyan kişilerin sayısının 1227 olduğu düşünülüyor.

Koronavirüsle mücadele en başarılı ülkelerden biri olan Güney Kore'de ikinci dalga başladıBBC
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER