Erdoğan'dan Ayasofya Talimatı: 'Cami Olarak Turistler Tarafından Ziyaret Edilmeye Devam Edilebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1934'te müze statüsüne geçen ve zaman zaman 'cami statüsü' tartışmaları ile gündeme gelen Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi için açıklamalar verdiği öğrenildi.Erdoğan'ın "Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edil.

Erdoğan'dan Ayasofya Talimatı: 'Cami Olarak Turistler Tarafından Ziyaret Edilmeye Devam Edilebilir'

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, 1934'te müze statüsüne geçen ve zaman zaman 'cami statüsü' tartışmaları ile gündeme gelen Ayasofya'nın statüsünün değiştirilmesi için açıklamalar verdiği öğrenildi.

Erdoğan'ın "Ayasofya cami olarak turistler tarafından ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli" dediği aktarıldı.

'Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ama ve oysa aziz milletimiz karar verir'

s-bb911b4dce875b5a729dd98f6a23eaeb66e954
Hürriyet'ten Gizem Karakış'ın haberine göre, Ayasofya'nın statüsü AKP'nin Merkez Yürütme Kurulu toplantısında da gündeme geldi.Ayasofya için "Ayasofya’da namaz da kılınır, Fetih Suresi de okunur. Buna ancak ve oysa aziz milletimiz karar verir" ifadesini kullanan Erdoğan'ın, "Bir egzersiz yapın, değerlendirip konuşalım" dediği aktarıldı.

'Turistler göre ziyaret edilmeye devam edilebilir'

s-78bddf43c6fe2b1b0c9d56784973fda4eeae7c
"Ayasofya cami olarak turistler kadar ziyaret edilmeye devam edilebilir. Sultanahmet’te olduğu gibi. Buna milletimiz karar vermeli" diyen Erdoğan, acele edilmemesini ve alıngan bir alıştırma yapılmasını istedi.

Tercih barajı için alıştırma

s-45801fe27dc8e403cb09c11c6628ca58bf3337
Siyasi Partiler Yasası ve seçim düzenlemeleri de MYK toplantısında gündeme geldi. Erdoğan, “Bir alıştırma yapalım, daha sonra bu çalışmayı değerlendiririz” dedi. Bu amaçla AKP bir komite kurdu. MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin tercih barajının düşürülmesi önerisi gündeme gelirken, CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun yüzde 10 tercih barajının sıfıra indirilmesi ile ilgili de teklif yaptığı hatırlatıldı.

Milletvekili transferine karşısında egzersiz

s-acf6a3849c1ad69c8ad659db9bc0dd82f079e7
Toplantıda ayrıca, milletvekili transferine karşısında çalışma da gündemdeydi.Avrupadaki modeller incelenerek yapılan çalışmaya tarafından, partisinden ayrılan, yeniden dönemeyecek ve bağımsız kalabilecek. Aktarma milletvekili ile grup kurulması olası olmayacak. Toplantıda kurmaylar, Avrupa’da transfer edilen vekillerle grup kurulamadığını, seçimle gelenlerle kurulabildiğini anlattı. Erdoğan'ın, “Biz siyasi etik ile ilgiliyiz. Bu alıştırma yapılırken bu konuda hassas olun” dediği aktarıldı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER