Eşi Neden İsmini Değiştirdi? Kasetle Tehdit Edilen Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında Bilinmeyen Detaylar

İsmailağa Cemaati'nin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü kasetle tehdit etmesi gündemde bomba etkisi yarattı. Ahmet Mahmut Ünlü bu açıklamaları ciddiye almadığını belirt.

Eşi Neden İsmini Değiştirdi? Kasetle Tehdit Edilen Cübbeli Ahmet Hoca Hakkında Bilinmeyen Detaylar

İsmailağa Cemaati'nin vefat eden lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun Kamuoyunda Cübbeli Ahmet Hoca ismiyle bilinen Ahmet Mahmut Ünlü'yü kasetle tehdit etmesi gündemde bomba etkisi yarattı.

Ahmet Mahmut Ünlü bu açıklamaları ciddiye almadığını belirterek, 'Mahmut Efendi'nin cenazesinde mehdi oradaydı namaz kıldı. İşte efendim Mahmut Efendi tabuttan bir teveccüh etti, Tayyip Bey sessiz duruma döndü mealinde şeyler söyleyen bir kişiyi ben ciddiye almıyorum, muhatap almıyorum' diyerek karşılık vermişti ve suç duyurusunda bulunmuştu.

Bu olayın ardından da Cübbeli Ahmet'i tehdit eden İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu’nun yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu'nun kim olduğu merak edilmişti.

Size burada Saadettin Ustaosmanoğlu'nun hayatını anlatmıştık;

Cübbeli Ahmet'i Kasetle Tehdit Eden Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Yeğeni Saadettin Ustaosmanoğlu Kimdir?

Şimdi de İsmailağa Cemaati'nin lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun öğrencisi ve tam adı Ahmet Mahmut Ünlü olan Cübbeli Ahmet Hoca'nın hayatına gelin birlikte bakalım.

27 Şubat 1965 yılında İstanbul'un Fatih ilçesinde doğan Cübbeli Ahmet'in memleketi aslen Giresun'dur. Cübbeli Ahmet'in doğduğu ev İsmailağa Camisi’ne çok yakın olduğu için babasıyla birlikte henüz 3 yaşındayken İsmailağa Camisi’ne gidip gelmeye başladı.

İlkokul bittikten sonra, Fatih Koleji’nde orta öğrenime başladı. Bir yandan Kur’an kursuna giden Cübbeli Ahmet, kolejdeki dersleri yerine vaktini Kur’an kursuna ayırdı. İkinci sınıfa geldiğinde de okulunu bıraktı.

Okulu bıraktıktan sonra da  İsmailağa Kur’an Kursu’ndan ders almaya başladı. 12 yaşına geldiğinde İstanbul’daki ilk vaazını Yavuz Selim Camii’sinde verdi. Bir yandan eğitim görürken diğer yandan da vaazlara devam etti. Ünü de yayılmaya başladı. Cübbeli Ahmet'in ders temposuna kimse yetişemediği için Rize'den gelen bir hocanın metodunu beğendiği için küçük yaşta Rize'ye gitti ve 2 yıla yakın burada kaldı. Ve eğitimin ardından da Hoca olarak İstanbul'a döndü. 4 ayda da hafızlığı tamamladı.

1997 yılına kadar babasının kazancı ile geçimini sağladı. Babasının işlerinin bozulması ve iflas etmesinin ardından kendisinin kaleme aldığı risalelerin geliri ile geçimini sağladı. Şeker hastası olduğu için askere gitmeyen Cübbeli Ahmet, 1990 yılının başlarında ”Fatih Hak Ve Hizmet Vakfı” kurdu.

Peki Cübbeli lakabını kim neden koydu? İsmailağa Camisi’nin karşısında bulunan terzi Fahri Efendi ders verdiği 2 öğrencinin de isminin Ahmet olması üzerine Ahmet Mahmut Ünlü'ye 'Cübbeli Ahmet' ismini koydu.

Zaten cübbe ve sarığa meraklı olan Cübbeli Ahmet, küçük yaşlardan itibaren çevresi giymese de cübbe ve şalvar giydi.

Cübbeli Ahmet'in 2 eşi vardır. Resmi nikahlı eşi Mine Ünlü ve dini nikahlı eşi Büşra Mihrimah Ünlü'dür. 8 çocuğu olan Cübbeli Ahmet'in sadece Yüsra ve Yusuf Ünlü isminde iki çocuğu hakkında bilgi biliniyor.

Dini nikahlı olan 2. eşinin adı aslında Mehrican Arabul'dur. Cübbeli Ahmet'in yanına bazı dini sorular sormak için 1992 yılında giden Mehrican'ı Cübbeli Ahmet beğenince 2. eşi yapmak istedi. İlk eşi Mine Ünlü boşanmak istemeyince karı-koca gibi görünebilmek için mahkeme kararıyla adını ve soyadını ’Büşra Mihrimah Ünlü’ diye değiştirdi.

Daha sonra da ilk eşi Mine Ünlü ve 5 çocuğunu Fatih'te bırakan Cübbeli Ahmet'in o dönem Acarkent'te bir villaya taşındığı iddia edildi.

Geçtiğimiz yıl Büşra Ünlü'nün Cübbeli Ahmet'in söylediği iddia edilen "4 karı nasıl helal olabilir diyenler, kalbin 4 odacıklı olduğunu bilmeyecek kadarda cahiller" sözüne de 'Hoca’nın böyle bir lafı yok. Uydurma haber. Ben eşiyim, öyle bir şey deseydi asıl ben kızardım!' diyerek açıklama yapması haberlere konu olmuştu.

Lükse aşırı merakı olan Cübbeli Ahmet'in Pierre Cardin, Versace, Ferre marka gözlük taktığı ve eşine 16 bin dolar civarında ’Chopard’ marka bir saat aldığı da geçtiğimiz yıllarda çok konuşuldu.

Vaazlarında fakir insanlar varken lüks giyinmenin günah olduğunu Cübbeli Ahmet'in oğlunun lüks tercihleri elbette dikkat çekmişti.

Cübbeli Ahmetin kızı Yüsra Ünlü de 2018 yılında Bolulu iş insanı Esat Palazoğlu ile evlendi. Aziz Yıldırım'ın da katıldığı düğüne eski Başbakan Ahmet Davutoğlu telefonla bağlandı.

Adetli Hanımlar için Cinlerden, Büyülerden ve Şerlerden Koruyucu Dualar, Kadir Gecesini İhya Sevabı Kazandıran Ameller, Kız Çocuklarına İyi Bakmanın Fazîletleri gibi onlarca kitabı vardır.

Kitaplarına buradan ulaşabilirsiniz

Hayatı, çocukları ve eşleri bittiyse gelelim başka şeylere: Hatırlarsınız, Cübbeli Ahmet Hoca'nın bir konuşmasında geçen “Öp beni, yut beni, yala beni, şap beni, şup beni… Manyak manyak işler” sözlerinden uyarlanan remix kısa sürede viral olmuştu.

Size burada detayları anlatmıştık;

Cübbeli Ahmet Hoca Haluk Bilginer ve Ekibinin Yayınladığı 'Öp Beni Yala Beni' Videosu Hakkında Konuştu

Cübbeli Ahmet olay yaratan bazı açıklamalarıyla da sık sık sizin de bildiğiniz gibi gündeme geliyor. O sözlerden bazıları şöyle:

'Kerhanedeki kadın dedi ki; ben harama inanıyorum fakat geçim zorluğu, senet imzalattılar. Allah beni kurtarsın. Bu kadın fuhuş yapıyor diye, buna imansız diyebilir miyiz. Onun için kerhanede Müslüman var, Diyanet'te kafir çıkabiliyor.''Çocuklarınızı imam hatip lisesine ve ilahiyata göndereceğinize düz okullara gönderin.' 'İzmir Marşı okununca yağmurun durduğuna inananlar, tekbîr getirilince Yüce Allâh'ın yangını söndüreceğine neden inanmıyorlar''İstanbul Sözleşmesi'ne gereken tepkiyi vermezsek yarın çoluk çocuğumuzu eşcinsellikten kurtaramayız ve bunun vebâlinin altından kalkamayız'“PKK militanlarını destekleyen ve bölünme niyetiyle HDP’ye rey verenleri vatandaşlıktan çıkarmazsanız vatanın bütünlüğünü sağlayamazsınız ve bölünmeyi önleyemezsiniz!”'Namaz kılmayanın zekatı da orucu da kabul olmaz. Ama şimdi sen diyorsan 'ben namaz kılmıyor isem oruç da mı tutmayayım?' Ben onu mu dedim sana şimdi. Madem oruç tutuyorsun namaza da başla demek istiyorum. Orucu da bırak mı dedik'

'Allah günahsız kullarına 40 yaşından evvel peygamberlik vermiyor biz başımıza adam seçeceğiz. Hayatta hiçbir tecrübe görmemiş Y kuşağı, Z kuşağı, bilmem ne kuşağı seçilme hakkı. Ne seçilmesi ya?'

Bu içerikler de ilginizi çekebilir;

İstismarlar, Suikastler, Siyasi İlişkiler: İsmailağa Cemaati Hakkında Neler Biliniyor?

İsmailağa Cemaati Lideri Mahmut Ustaosmanoğlu'nun Yıllar Önce Sohbetlerinde Söylediği Dikkat Çeken Sözleri

Nakşibendi Tarikatı’nın İsmailağa Cemaati lideri...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER