George Floyd protestoları ile mücadele eden ABD'nin 21 eyaletinde vaka sayıları arttı

ABD'nin Minnesota eyaletine emrindeki Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi yurttaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin arkasında başlayan protestolarla çaba eden ABD'nin 21 eyaletinde olgu sayıları her tarafta artış gösterdi. SON BİR HAFTADA VAKA SAYISI YÜ.

George Floyd protestoları ile mücadele eden ABD'nin 21 eyaletinde vaka sayıları arttı

ABD'nin Minnesota eyaletine emrindeki Minneapolis kentinde 46 yaşındaki siyahi yurttaş George Floyd'un polis şiddeti sonucu hayatını kaybetmesinin arkasında başlayan protestolarla çaba eden ABD'nin 21 eyaletinde olgu sayıları her tarafta artış gösterdi.

SON BİR HAFTADA VAKA SAYISI YÜKSELİŞ GÖSTERDİ

Associated Press'in analiz haberine göre, Arizona, Teksas, Kuzey Carolina gibi bir takım güney eyaletlerinde son bir haftada virüse yakalananların sayısında yükseliş gözlendi. Arizona'da "Evde kal" talimatının kaldırıldığı 15 Mayıs'tan önce jurnal 400 vaka görülürken, bu sayı son 7 günde jurnal 1000'i geçti.

KUZEY CAROLİNA GÜNLÜK EN YÜKSEK RAKAMI BULDU

Kuzey Carolina'da hafta sonu olgu sayısı 1370 ile jurnal en yüksek rakamı buldu, Teksas'ta ise Kovid-19 nedeniyle hastanelere yatan birey sayısında son iki haftada yüzde 42 yükselme oldu.

"EVDE KAL" TALİMATININ KALDIRILMASI ETKİLİ OLDU

Uzmanlar, vaka sayısının yükselişinde ilgili eyaletlerdeki Kovid-19 testlerinin artmasının yanı sıra "Evde kal" talimatının kaldırılması ve ekonominin açılmasının da salgının yayılmasında etkin olabileceğine dikkati çekti.

Polis şiddeti sonucu hayatını kaybeden siyahi George Floyd için ülke genelinde sürekli protesto gösterilerinin virüsün yayılmasında ne dek etkili olduğunu az önce bilmediklerini gösteren uzmanlar, bunun da ilerleyen günlerde ortaya çıkacağını hatırlattı.

ABD'DE SON DURUM

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan yeni müşteri koronavirüs salgınının merkez üssü haline gelen ABD'de ölü sayısı her geçen gün artıyor. Ülkede, Kovid-19 nedeniyle ölenlerin sayısı son 24 saatte 977 artarak 115 bin 166'ya, vaka sayısı ise 21 bin 30 artışla 2 milyon 67 bin 407'ye ulaştı.

George Floyd protestoları ile mücadele eden ABD'nin 21 eyaletinde vaka sayıları arttı

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER