Güvenlik Harekete Geçti: İzmir'de Halay Çekenlerin Kimliği Belirlenmeye Çalışıyor

İzmir'de, polis, hafta sonu Kordonboyu'na akın eden ve müzik eşliğinde dans edip, halay çekenleri atamak için alıştırma başlattı. Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 8 hafta sonradan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmadı.

Güvenlik Harekete Geçti: İzmir'de Halay Çekenlerin Kimliği Belirlenmeye Çalışıyor

İzmir'de, polis, hafta sonu Kordonboyu'na akın eden ve müzik eşliğinde dans edip, halay çekenleri atamak için alıştırma başlattı.

s-1993b8551a50e5f9a886ad7b7460737334db35
Koronavirüs tedbirleri kapsamında, 8 hafta sonradan hafta sonu sokağa çıkma yasağı uygulanmadı. İzmirlilerin hafta sonu maksimum seçim ettiği yer Kordonboyu oldu. Öğleden sonradan başlayan aşırılık, gece yarısına kadar sürdü. Sosyal mesafenin hiçe sayıldığı Kordonboyu'nda, bazı vatandaşlar ise şarkılar söyleyip, dans etti.

Maske takmadıkları görülen topluluk oyun havası eşliğinde göbek atıp, halay çekti.

Maske takmadıkları görülen kalabalık oyun havası eşliğinde göbek atıp, halay çekti.Maske takmadıkları görülen topluluk oyun havası eşliğinde göbek atıp, halay çekti.

Görüntülerin sosyal medyada paylaşılmasız üzerine ise polis, harekete geçti. Polis, halay çekip, das edenleri vermek için görüntüleri incelemeye aldı.

s-82141dae71f8dd3da14414af9e25ca342e7e70

Kordonboyu'nda halay çekip dans edenlere vatandaşlar tepki gösterdi.

s-fb2e65524c012ca6641207b0ca56f55f83ffcc
Devletin aldığı önlemler ile süreci iyi yönettiğini gösteren Hasan Çiftçiler (48), "Devlet büyüklerimizin söylediği tedbirleri vatandaşlar olarak almamız gerekiyor. Bu görüntüleri doğru bulmuyorum. 'Öncelikle sağlık' diyorsak, bu görüntüler yerinde değil. Koronavirüs sürecinde fazla pozitif emek verildi. Kurallara uyulmazsa emekler boşuna gidecek. Cezaların artırılmasının doğru olacağını düşünüyorum" dedi.İnsanları pandemiye aleyhinde duyarlı olmaya ziyafet eden Kübra Aksoy (24) da "Bence ırk daha aklıselim olmalılar. Örneğin benim anne -babamın kronik rahatsızlıkları var. Mümkün olduğunca evde kalmaya gayret ediyoruz ve herkesten de benzer özveriyi bekliyoruz. Hepimiz önlemlere uyarsak bu işlem ivedi bitecek. Umarım bu görüntüler tekrarlanmaz" diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER