Hayvanat bahçesinden kaçan kaplan, 3 insanı ve birçok hayvanı parçaladı

Hindistan'da tutulduğu hayvanat bahçesinden kaçan ve insanların hayat alanlarına saldırgan 180 kiloluk kaplan, yakalanana dek 3 insana ve pek çok hayvana hasar verdi. 3 KİŞİYİ PARÇALADIHindistan'da Kanha Ulusal Parkında bulunan 180 kilo ağırlığındaki erkek kaplan, kafesinden kaçı.

Hayvanat bahçesinden kaçan kaplan, 3 insanı ve birçok hayvanı parçaladı

Hindistan'da tutulduğu hayvanat bahçesinden kaçan ve insanların hayat alanlarına saldırgan 180 kiloluk kaplan, yakalanana dek 3 insana ve pek çok hayvana hasar verdi.

3 KİŞİYİ PARÇALADI

Hindistan'da Kanha Ulusal Parkında bulunan 180 kilo ağırlığındaki erkek kaplan, kafesinden kaçıp Chandrapur şehrinden Palaspani şehrine kadar 500 kilometre yürüdü. Bu zaman kapsamında köy ve kasabalardan geçen kaplan yolda üç kişiyi parçalayarak öldürdü. Vatandaşlardan gelen ihbar üstüne bitmiş aranan kaplan kaplan, Bhopal şehrinde yatıştırıcı hap verilerek yakalandı.

Hayvanat bahçesinden kaçan kaplan, 3 insanı ve birçok hayvanı parçaladı

BİRÇOK HAYVANA DA HASAR VERDİ

Kaplanın bir kişiyi öldürdüğü ihbarından iki gün sonradan bir kişiyi daha öldürdüğü, bir hafta daha sonra üçüncü kişiyi öldürdüğü ihbarı geldi. Kaplanın sırası gelmişken geçtiği yerlerde çoğu hayvanı da öldürdüğü söylendi. Hayvanat bahçesi müdürü Krishnamurthy Said, kaplanın kaçtığının ayrım edildiği süre doğal hayata adapte olması namına yakalama için çalışma başlatılmadığı belirtti. Yakalama çalışmalarına, kaplanın insanların yaşadığı alanlara girmesi ve saldırdığı bilgisi gelince başlandığı duyuruldu.

ÖMRÜNÜ KAFESTE GEÇİRECEK

Yakalanan kaplan, kafese koyuldu. Kafes hayatının geri kalan kısmını kafesten hiç çıkarılmayarak geçirecek. Aylar süren egzersiz sonrası yakalanan kaplanın tutulduğu kafes insanlardan asgari 10 metre mesafede tutulacak ve ziyaretçilerin kendisine yaklaşmasına müsade verilmeyecek. Yetkililer, kaplanın sakinleşmesi ve kafes yaşamına armoni sağlamasının uzun süreceğini ve bu vakit zarfında kesintisiz gözetim aşağıda tutulacağını söyledi.

Hayvanat bahçesinden kaçan kaplan, 3 insanı ve birçok hayvanı parçaladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER