İngiliz otomotiv sektöründe her 6 kişiden biri işini kaybedebilir

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu'ndan (SMMT) yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin otomotiv sektörüne olan finansal desteğini artırmaması durumunda sektördeki her 6 kişiden birinin işini kaybedebileceği belirtildi.

İngiliz otomotiv sektöründe her 6 kişiden biri işini kaybedebilir

İngiliz Motorlu Araç Üreticileri Topluluğu'ndan (SMMT) yapılan açıklamada, İngiliz hükümetinin otomotiv sektörüne olan finansal desteğini artırmaması durumunda sektördeki her 6 kişiden birinin işini kaybedebileceği belirtildi. Açıklamada, İngiliz hükümetinden otomotiv sektörüne özel finansal paket hazırlanması, acele finansmana aralıksız ulaşımın sağlanması, kalıcı ve elastik devlet destekli ücretli izin programının uygulanması ve katma değerinde vergisinin azaltılması başvurusunda bulunuldu. İngiliz hükümetinin AB ile bu yılın sonuna kadar bir anlaşmaya varmaması durumunda geçiş süreci sonrası İngiliz otomotiv sektöründe üretimin 1950'li yıllardaki seviyelere gerileyebileceği aktarıldı.

"ÇALIŞANLARIMIZIN İŞE GERİ DÖNMESİNİ İSTİYORUZ"

SMMT Başkanı Mike Hawes, konuya ilişkin değerlendirmesinde, hemen İngiliz otomotiv sektöründe çalışanların 3'te birinin hükümetin ücretli müsade programından yararlandığını belirterek, şunları kaydetti:

"Çalışanlarımızın işe geri dönmesini istiyoruz. Onları işten atmak istemiyoruz. İngiliz hükümetinin salgına müdahalesi sözde görünmeyen bir şey. Fakat işimiz henüz bitmedi. Öteki ülkelerde olduğu gibi her yerde işe başlayabilmemiz, talebi artırabilmemiz, büyümeyi sağlayabilmemiz için desteğe ihtiyacımız var."

25 BİN KİŞİNİN İŞİNİ KAYBEDECEĞİ TAHMİN EDİLİYOR

İngiltere'de halihazırda otomotiv sektöründe 150 bin birey istihdam edilirken, çalışanların takriben 50 bini İngiliz hükümetinin ücretli müsade programından yararlanıyor. Koronavirüs salgınının uzun vadeli idareli etkileri sebebiyle İngiliz otomotiv sektöründe çalışan 25 bin kişinin işini kaybedebileceği tahmin ediliyor.

İngiliz otomotiv sektöründe her 6 kişiden biri işini kaybedebilir

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER