İngiltere'de öncelikle başörtülü bir bayan hakim oldu

Arshad, atamayla çoğu insanın kafasındaki "başat görüntüsü" klişesini kırdığını belirtti.

İngiltere'de öncelikle başörtülü bir bayan hakim oldu

Arshad, atamayla çoğu insanın kafasındaki "başat görüntüsü" klişesini kırdığını belirtti. Ailesinde üniversite okuyan birincil kişi olan 40 yaşındaki Arshad, herkesin daha yükseği hedeflemesi gerektiğini kaydederek, "Neye benzediğiniz konusunda üzüntü etmeyin, kalıba sığma konusunda endişe etmeyin, o kalıbı kırın ve ihtiyacınız olanı elde edin." ifadelerini kullandı.

"BU KİŞİSEL BİR BAŞARI DEĞİL"

Arshad, elde ettiği başarının başkalarına ilham vermesini ve öncü olmayı umduğunu belirterek, "Bu noktaya ulaşmak birazcık süre aldı fakat çok memnunum. Bu yalnızca bireysel bir galibiyet yok, bambaşka bir kökene sahip herkes için büyük bir başarı." değerlendirmesinde bulundu.

"BAŞÖRTÜLÜ OLDUĞU İÇİN AVUKAT OLAMAYACAĞINI DÜŞÜNEN KADINLARDAN MAİL ALDIM"

17 yılı aşkın bir süredir aile hukuku alanında avukat olarak devir yapan Arshad, "Keza kadınlardan hem de erkeklerden çok fazla e-posta aldım. Aralarında başörtülü oldukları için bırakın dominant olmayı avukat olmayacağını düşündüklerini söyleyen kadınlardan gelenler de vardı." ifadesini kullandı.

Arshad, tahsis kararının kendisini mutlu ettiğini ancak başkalarının sevincini paylaşmasının kendisine daha artı mutluluk verdiğini söyledi.

Saint Mary's Hukuk Dairesi Eşbaşkanları Vickie Hodges ve Judy Claxton da, Arshad'ın ayrıntılarıyla liyakat başlıca alınarak yapılan tayin kararını gönül rahatlığıyla karşıladıklarını bildirdi.

İngiltere'de ilk kez başörtülü bir kadın hakim oldu

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER