Yunanistan, halkını koronavirüsten gözetmek için verem aşısını deniyor

Yunanistan'da, ülke halkını Kovid-19 hastalığına karşısında korumak nedeniyle önümüzdeki haftadan itibaren genel tüberküloz aşısı yapılacak. Neakriti portalının haberine tarafından, Yunanistan Milli İlaç Ajansı göre onay bölge aşılama kararı, ilk önce başkent Atina, Se.

Yunanistan, halkını koronavirüsten gözetmek için verem aşısını deniyor

Yunanistan'da, ülke halkını Kovid-19 hastalığına karşısında korumak nedeniyle önümüzdeki haftadan itibaren genel tüberküloz aşısı yapılacak.

Neakriti portalının haberine tarafından, Yunanistan Milli İlaç Ajansı göre onay bölge aşılama kararı, ilk önce başkent Atina, Selanik ve Patras edinmek üzere ülkenin bütün kentlerinde uygulanacak. Haberde, Almanya, Avustralya ve Hollanda'nın da aynı uygulamaya başvurduğu belirtildi.

BU TEDBİR RİSK GRUBUNDAKİ İNSANLARI KORONAYA KARŞI KORUYACAK

Albert Calmette ve Camille Guérin isimli iki Fransız araştırmacı 1920'li yıllarda geliştirdiği ve bu nedenle Bacillus Calmette-Guérin (BCG) adını alan verem aşısının etkinliği, 3 yıl baştan başa yapılan bir araştırma sonucu bilim insanları göre ispatlandı. BCG aşısı yapılan insanlarda solunum yolu enfeksiyonunun gelişme ihtimalinin 5 kat daha az olduğu ortaya çıkarıldı. Uzmanların görüşüne kadar, bu tedbir risk grubundan insanları Kovid-19'a karşı koruyacak.

Atina Milli Kapodistrian Üniversitesi'nden Prof. Evangelos Giamarellos, "Özel bir aşı olmadığında, tüberküloz aşısı gibi genel koruma karşılayan aşılarla kolektif bağışıklık geliştirilebilir" dedi.

AŞININ ETKİSİ YAŞAM HER TARAFINDA DEVAM EDİYOR

Giamarellos, aşı öncesinde vatandaşlara koronavirüs antikor testinin yapılacağını kaydetti. Günümüzde bir takım ülkelerde bütün çocuklara doğduklarından anında sonradan BCG aşısı yapılıyor. Aşının etkisi yaşam baştan başa devam ediyor.

Koronavirüs salgını bağlamında, yaygın olarak BCG aşısının yapıldığı ülkelerde olgu ve ölüm sayısının çok daha eksik olduğu yönünde tahminler yürütülmüştü. BCG aşısının zorunlu olarak uygulandığı ülkeler arasında Rusya da yer alıyor.

YUNANİSTAN'DA SON DURUM

Yunanistan'da yeni herif koronavirüs salgını sebebiyle şu belli başlı değin 173 birey hayatını kaybetti, 2 bin 892 olgu tespit edildi.

Yunanistan, halkını koronavirüsten korumak için verem aşısını deniyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER