İskilipli Atıf Hoca Anması İçin Deniz Gezmiş'li Savunma

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kendisi ile Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk’ün İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret etmelerini eleştirenlere cevap verdi.

İskilipli Atıf Hoca Anması İçin Deniz Gezmiş'li Savunma

Çorum Belediye Başkanı Halil İbrahim Aşgın, kendisi ile Vali Mustafa Çiftçi, AK Parti Milletvekili Erol Kavuncu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk’ün İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaret etmelerini eleştirenlere cevap verdi. Aşgın, “Siz de İskilipli Atıf Hoca gibi aynı gerekçe ile idam edilen Deniz Gezmiş’in mezarını ziyaret ediyorsunuz" dedi.

s-dba8156edc72f7dcb0a9c7691becd5abb8bb15
Gazete Duvar'ın haberine göre Aşgın, Çorum CHP Milletvekili Tufan Köse'nin "İskilipli Atıf Hoca’nın Çorum Valisi ve devlet erkanının katılımı ile mezarı başında anılması suçu ve suçluyu övmektir ve suçtur. Bağımsız Türk yargısının önünde hesap vereceğiniz günler çok yakındır” sözlerine yanıt verdi.

Neler yaşanmıştı?

Milli Mücadele Karşıtı İskilipli Atıf İçin Anma Düzenleyen Çorum Valisi ve AKP'liler Tepkilerin Odağında -

"Atıf Hoca gibi mazlumlar devlet ve millet nezdinde itibara sahiptir”

s-00df8eed8efc2932d6316b5bee572668566823
Aşgın, konuyla ilgili açıklamasında, Çorum Valisi Mustafa Çiftçi, AKP Milletvekili Erol Kavuncu ve Hitit Üniversitesi Rektörü Ali Osman Öztürk'le birlikte İskilipli Atıf Hoca’nın mezarını ziyaretlerinden sonra kendilerini eleştirenlere, “AK Parti hükümetleri döneminde devletimizin birçok kurumuna İskilipli Atıf Hoca ismi verilmiştir. Dolayısıyla hem devletimiz, hem milletimiz hem de bizler nezdinde Atıf Hoca ve onun gibi mazlumlar gerekli itibara sahiptir” dedi.

"Deniz Gezmiş’i anmak suç değil mi?"

s-11d153d2797ab1542987e67c57568fb8a70979
“Çorum Valimiz Mustafa Çiftçi, AK Parti Çorum Milletvekilimiz Erol Kavuncu, Çorum Belediye Başkanımız Sayın Halil İbrahim Aşgın ve Hitit Üniversitesi Rektörümüz Sayın Prof. Dr. Ali Osman Öztürk’ün eleştirildiği, dindar bir geçmişe sahip olmak, imam hatip lisesi mezunu olmak, Türk İslam medeniyetine hizmet eden vakıf ve derneklerde görev almak; hicap duyulacak hususlar olmayıp övünülecek vasıflardır” diyen Aşgın, açıklamasının devamında şu ifadeleri kullandı:“Bunları eleştiri konusu eden başta Cumhuriyet Gazetesi olmak üzere kendini bu topraklara ve kadim medeniyetimize ait hissetmeyen köksüz yapılar, yıllar boyu Müslüman mahallesinde salyangoz satmaktadırlar. Valimizden, belediye başkanımızdan ve rektörümüzden mahkemede hesap soracağını söyleyen CHP Çorum Milletvekili Tufan Köse’ye de tek parti döneminde yaşamadığımızı ve mahkemelerde kararları istiklal Mahkemesi'nin Kel Alileri, Kılıç Alileri, Küçük Alilerinin vermediğini hatırlatmak isteriz. Tufan Köse’nin suç dediği 'mazlumdan ve hakikatten yana olmak' bu millet için suç değil, kıymettir. Tufan Köse, İskilipli Atıf Efendi’yle aynı gerekçeyle idam edilen Deniz Gezmiş’i anma programlarına katılan CHP’lilerden de hesap sorma cesaretine sahip mi? PKK’lı ve YPG’li teröristlerin cenazelerine katılan CHP’lilerden yargı önünde hesap sorabilecek mi? Hatırlatmak isteriz ki özellikle sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatlarıyla AK Parti hükümetleri döneminde devletimizin birçok kurumuna İskilipli Atıf Hoca ismi verilmiştir. Dolayısıyla hem devletimiz, hem milletimiz hem de bizler nezdinde Atıf Hoca ve O’nun gibi mazlumlar gerekli itibara sahiptir.”

Bu haberler de ilginizi çekebilir

CHP'li Vekil 200 Bin Doz Aşı Kayıp Dedi ve Sordu: 'Yandaşlara mı Yapıldı?' - Koronavirüste Bugün: 7 Bin 590 Vaka, 94 Can Kaybı - Geçim Sıkıntısı Çeken Anne ve Baba, Çocuklarını Akrabalarına Bırakıp İntihar Etti
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER