İzmir'de 873 bin TL'lik 'kapora' vurgunu

İzmir'de, internet sitelerine verdikleri ucuz ürün ilanlarıyla vatandaşları toplamda 873 bin TL dolandıran 2 şüpheli tutuklandı. İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'nitelikli dolandırıcılık' suçu ile mücadele faaliyetleri çer

İzmir'de 873 bin TL'lik 'kapora' vurgunu

İzmir'de, internet sitelerine verdikleri ucuz ürün ilanlarıyla vatandaşları toplamda 873 bin TL dolandıran 2 şüpheli tutuklandı.

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, 'nitelikli dolandırıcılık' suçu ile mücadele faaliyetleri çerçevesinde çalışmalarını sürdürüyor.

Bu kapsamda, M.S. (40) ve F.T. (38) isimli şüphelilerin sıkça kullanılan ürün alım satımı yapılan internet siteleri üzerinden ucuz ürün ilanları verdiğini tespit edildi.

YAKLAŞIK 1057 MAĞDURDAN 873 BİN TL TOPLADILAR

Vatandaşların da bu ilanlara inanarak ürünleri satın almak için şüphelilerin belirtmiş olduğu banka hesap numaralarına kapora gönderdiğinin anlaşılması üzerine şüphelilerin hesap hareketleri incelendi. Şüphelilerin, ülke genelinde yaklaşık 1057 mağdurdan toplamda 873 bin TL gelir elde ettiği belirlendi.

Şüpheli M.S. (40) ve F.T. (38), sevk edildikleri adli makamlarca tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 63 tutuklu

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER