Kasım Süleymani Suikasti: İran, Trump Hakkında Yakalama Kararı Çıkardı

İran, Kasım Süleymani suikastı sebebiyle ABD Başkanı Donald Trump ve 35 Amerikalı yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı.

Kasım Süleymani Suikasti: İran, Trump Hakkında Yakalama Kararı Çıkardı

İran, Kasım Süleymani suikastı sebebiyle ABD Başkanı Donald Trump ve 35 Amerikalı yetkili hakkında yakalama kararı çıkardı. Tahran, kararın uygulanabilmesi için Interpol'den de yardım istendiğini duyurdu.

s-38f74f58d3b393d3c807b6b22dadd5957a6018
İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, 2020'nin ilk günlerinde ABD Başkanı Donald Trump'ın emriyle düzenlenen hava saldırısında öldürülmüştü. İran'ın böylece Trump ve 35 yetkili hakkında tutuklama emri çıkardığı açıklandı. Tahran Başsavcısı Ali Alqasimehr, kararın uygulanması için Interpol’den takviye istediklerini de söyledi.

Ne olmuştu?

s-ee6a5ed4044a0fbacd75ffbd0f1a02f5172e75
Kasım Süleymani 3 Ocak Cuma günü ABD güçlerinin Bağdat yakınlarındaki milletlerarası havalimanına düzenlediği hava saldırısı sonucu hayatını kaybetmişti. İran yönetimi ABD'nin Irak’ta konuşlandığı Ayn el Esad üssüne hücum düzenleyerek yanıt vermişti.Süleymani'nin Tahran'da binlerce kişinin katılımıyla düzenlenen cenaze töreninde de intikam yeminleri edilmişti.

Teferruat için

ABD'den Bağdat'a Hava Saldırısı: İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani Öldürüldü -

Teferruat için

İran, ABD Üslerini Vurdu Yaşanan Tüm Gelişmeler -

Detaylar için

Kasım Süleymani'nin Ölümü İran İntikam Yemini Etti, Trump 'Yıllar Önce Öldürülmeliydi' Dedi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER