'Kırmızı Gözlü Süper Kahraman İstedi' Demişti: Ailesini Siyanürle Öldüren Gence 'Cezai Ehliyeti Var' Raporu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, anne ve babasını içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Mahmut Can Kalkan (21) ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporu geldi.

'Kırmızı Gözlü Süper Kahraman İstedi' Demişti: Ailesini Siyanürle Öldüren Gence 'Cezai Ehliyeti Var' Raporu

İzmir'in Bayraklı ilçesinde, anne ve babasını içine siyanür koyduğu şerbeti içirerek öldüren Mahmut Can Kalkan (21) ile ilgili İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi raporu geldi. Raporda, Mahmut Can Kalkan'ın cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi.

s-341d1c4e9a6249025c442bb3555479d4298711
Kalkan ailesinin Soğukkuyu Mahallesi’ndeki evinde geçen yıl 14 Mayıs'ta meydana gelen olayda, Dokuz Eylül Üniversitesi Kimya Bölümü öğrencisi Mahmut Can Kalkan, potasyum siyanür ile hazırladığı şerbeti, annesi Fatma ile babası Mehmet Kalkan'a içirdi. Kalkan çifti, şerbeti içtikten daha sonra fenalaştı. Kalkan, sonradan şerbetten kardeşi Emir Can'a (16) içirmek istedi. Oysa, anne -babasının rahatsızlandığını görebilen Dikte Can karşı çıktı. Devrilen bardaktaki değişken çocuğun üzerine döküldü. Sıvıdan Mahmut Can Kalkan ve Emir Can ile küçük kardeşleri Mehmet Taha etkilendi. Hastaneye kaldırılan anne- baba hayatlarını kaybederken, oğulları tedavilerinin arkasından taburcu edildi.

"Ailemi öldürmemi kırmızı gözlü süper kahraman istedi"

s-4a832fb71422021da009a7f154432642fe1183
Mahmut Can Kalkan, Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nde verdiği ifadesinde, "Üniversiteye başladığım dönemlerde kız arkadaşımdan ayrılmıştım. Peşinde, üniversitenin laboratuvarında, yatay çizgi biçiminde kırmızı gözleri olan ve siyah pelerin takan, süper kahraman gibi birisiyle tanıştım. Ama bu kişiyi yalnızca ben görebiliyordum, o da yalnız olduğumda. Bana, topluluk içinde olmayı sevmediğini ve yalnızca kendisi varken laboratuvara geldiğini söylüyordu. Son olarak, bana siyanürlü bir şerbet hazırlamamı ve aileme içirmemi söyledi" dedi. Adliyeye sevk edilen Kalkan, 'Üst soydan akrabayı kasıtlı olarak kimyasal silahla kasten öldürmek' suçundan tutuklandı. Kalkan, cezaevinde 1 gün kaldıktan sonra Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. 50 gün burada kalan Kalkan her tarafta cezaevine götürüldü. Siyanürlü Canice: 'Kırmızı Gözlü Süper Kahraman' İstemiş -

"Psikotik bozukluk" teşhisi konuldu

s-c17d3a8f95bb3fda155217a544558889defab3
İzmir 11. Ağır Ceza Mahkemesi'nin daha önce görülen celselerde Manisa Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi'nden istenen raporda Kalkan'a 'psikotik bozukluk' teşhisi konuldu. Raporda Kalkan'ın, 'üstsoydan akrabayı kasıtlı olarak kimyasal tabanca ile mahsus adam öldürmek' ve 'kardeşi kasten kimyasal silah ile kasıtlı olarak öldürmeye teşebbüs' suçlarına karşı düşünce hastalığı nedeniyle işlediği fiilin yasal manâ ve sonuçlarını tamamen algılayamayacağının da altı çizildi. Duruşmanın son celsesinde mahkeme heyeti, Kalkan'ın cezai ehliyetinin olmadığını gösteren raporun ayrıntı içermemesi sebebiyle İstanbul Adli Tıp Kurumu'ndan rapor talep etti.

Adli Tıp Kurumu: Cezai ehliyeti var

s-677a7e324e41e8f4b8d5b44bf408814198c2a6
İstanbul Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesi, mahkemenin istediği raporu, 11. Ağır Suç Oluşturan Mahkemesi'ne yolladı. Raporda, gözlem sürecindeki Kalkan'da davranış bozukluğuna rastlanmadığına yer verildi. Mahkemeye gönderilen raporda, şöyle denildi: 
"Kalkan'ın bir dönem internet ortamında satış yaparak fazla para kazandığını, o dönem babasıyla arasının iyi olduğunu, sonradan yüklü miktarda para kaybettiğini, babasıyla arasının bozulduğunu, kimsenin göremediği bir arkadaşı olduğunu, onunla ailesini uyutup kaçacaklarını, ailesini uyuşturmak maksadıyla bu içecekleri hazırladığını ve içirdiğini söylediği, kişinin kendisini hasta görünüm çabasının bariz olduğu, bu haliyle simülatif bir tavır sergilediği gözlenmiştir. Yoğun kavgacı ve sadistik iç dünya ve iç dünya ile dış dünya sınırlarını ayrıştırmada güçlük, kişinin dış dünyaya sosyal uyumunu zorlaştırmaktadır. Renklerden etkilenme laf konusudur. Yoğun yok edici agresyon ve bunu denetim etmede yetersizlik görülmektedir. Cevap içeriklerine bakıldığında benzer temaların ara sıra her tarafta edildiği, yok edici dürtüler aleyhinde entelektüel bir akıcılık ile dürtüden uzaklaşmaya çalışıldığı, kişinin içinde bulunduğu adaleli can sıkıntısı, dehşet, güvensizlik ve yıkıcı dürtülerle narsistik savunmalarla baş etmeye çalıştığı dikkati çekmektedir."
Adli Tıp Kurumu raporunda Kalkan'da hafıza hastalığı ve hafıza zayıflığına rastlanılmadığının altı çizilirken, "Mahmut Can Kalkan'ın 5-13 Mart 2020 tarihlerindeki muayenesi, müşahadesi, tetkikleri ve adli dosyanın incelenmesi neticesinde 'kendisinde cinayet sorumluluğunu etkileyecek ya da ortadan kaldıracak mahiyet ve derecede herhangi bir us hastalığı ya da akıl zayıflığı saptama edilmemiştir. Dava dosyasının tetkikinden de kabahat tarihinde suçunu peşine düşüp takip eden günlerde de herhangi bir akli ariza içinde olduğuna kötüye işaret edecek tıbbi semptom ve belgeye rastlanmamıştır. Kalkan'ın 14 Mayıs 2019'da 'üst soydan akrabayı kasten kimyasal silahla mahsus öldürmek' (2 kez), 'kardeşi kasıtlı olarak kimyasal silah ile kasıtlı olarak öldürmeye teşebbüs' suçuna karşısında suç oluşturan sorumluluğu tamdır" ifadelerine yer verildi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER