Korkunç iddia: Çin'de yeni bir virüs ortaya çıktı! Somon balığından bulaştığı düşünülüyor

Çin'de yeni müşteri korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik Çin Milli Sağlık Durumu Komisyonu kadar yapılan açıklamada, son 24 saatte 57 yeni vaka saptama edildiği bildirildi.

Korkunç iddia: Çin'de yeni bir virüs ortaya çıktı! Somon balığından bulaştığı düşünülüyor

Çin'de yeni müşteri korona virüs (Covid-19) salgınına yönelik Çin Milli Sağlık Durumu Komisyonu kadar yapılan açıklamada, son 24 saatte 57 yeni vaka saptama edildiği bildirildi. Bu sayının 13 Nisan'dan bu yana jurnal bazda kaydedilen en yüksek rakam olduğu belirtildi. öte taraftan Çinli uzmanlar şu lahza ülkede ikinci dalga paniğine neden olan vakaların Kovid-19 kaynaklı yok de yeni bir virüs kaynaklı olduğunu iddia ediyor. Uzmanlara göre, yeni virüs somon pazarında ortaya çıktı.

Komisyon, vakalardan 38'inin lokal kaynaklı, 19'unun ise yurt dışı kaynaklı olduğu açıklama etti. Yerel kaynaklı vakalardan 36'sı başkent Pekin'de tespit edilirken, başlangıçta Wuhan'da görülen ve tüm dünyayı etkisi altına bölge Kovid-19 salgınının başından bu yandan kentte jurnal olgu sayısında rekor kırıldı. Virüs tespit edilen kişilerin 27'sinin Pekin'deki Xinfadi pazarında çalıştığı, 9'unun ise doğrudan veya dolambaçlı olarak pazarla ilişkili olduğu aktarıldı. Yerel kaynaklı diğer 2 vakanın Liaoning eyaletinde görüldüğü, 38 vakanın tamamının Pekin'deki Xinfadi pazarıyla ilişkili olduğu belirtildi.

UÇUŞLAR BİR AY SÜREYLE DURDURULDU

Yurt dışı kaynaklı 19 vakadan 17'sinin Bangladeş'ten ve Hindistan'dan Guangdong eyaletine gelen iki uçakta saptama edildiği ifade edildi. Söz konusu gelişme üstüne Çin havacılık makamları, Dhaka-Guangzhou uçuşlarını 1 ay süreyle durdurdu.

ÇİNLİ UZMANLARDAN "VİRÜS FARKLI" İDDİASI

öte taraftan, Çinli uzmanlar başkent Pekin'de yeni dalga endişesine neden olan koronavirüsün Çin'de daha önce yayılan virüsten farklı olduğunu iddia etti. Çin Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi epidemiyoloji uzmanlarından Zeng Guang yaptığı açıklamada, Pekin'deki durumun denetim altına alınamazsa ikinci bir dalgaya yol açabileceğini belirtti. Zeng hem, alınan numuneler üzerinde virüsün gen dizilimine dair yapılan birincil tetkiklerin sonuçlarının virüsün soyunun ülkede yayılan türle benzeşmediğini öne sürdü. Çinli uzman, virüsün kaynağının anlaşılabilmesi için daha pozitif deneme yapılması gerektiğini açıklama etti.

SOMON BALIĞI PAZARINDAN BULAŞTIĞI DÜŞÜNÜLÜYOR

Xinfadi pazarından alınan örnekler incelenirken, ithal somon balığı satılan bir tezgahtaki kesme tahtasında koronavirüse rastlanmış, somon balığı şüphelerin odağı haline gelmişti. Çin'in ilk kez Şili, Norveç, Faroe Adaları, Avustralya ve Kanada elde etmek üzere ayrı ülkelerden yılda 80 bin ton somon balığı ithal ettiği belirtiliyor.

Çin'de toplam vaka sayısı 83 bin 132'ye yükselirken şu asıl değin 4 bin 634 birey virüs nedeniyle hayatını kaybetti.

Korkunç iddia: Çin'de yeni bir virüs ortaya çıktı! Somon balığından bulaştığı düşünülüyor

Kaynak: İHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER