Koronavirüs aşısının ne vakit piyasaya sürüleceği ve kaç yıl koruduğu ortaya çıktı

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD ve Hollanda ile uzlaşma imzalayarak geliştirilecek Kovid-19 aşıları için çalışmalarına çabucak devamlı İngiltere merkezli hap şirketi AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot açıklamalarda bulundu. AŞI 1 YIL HER TARAFINDA KORUYACAKBelçika merk.

Koronavirüs aşısının ne vakit piyasaya sürüleceği ve kaç yıl koruduğu ortaya çıktı

Fransa, Almanya, İtalya, İngiltere, ABD ve Hollanda ile uzlaşma imzalayarak geliştirilecek Kovid-19 aşıları için çalışmalarına çabucak devamlı İngiltere merkezli hap şirketi AstraZeneca'nın CEO'su Pascal Soriot açıklamalarda bulundu.

AŞI 1 YIL HER TARAFINDA KORUYACAK

Belçika merkezli medya kuruluşu Bel RTL'e konuşan Soriot, Oxford Üniversitesi'yle birlikte geliştirilen ve insanlar üstünde denemelerin başladığı aşı ile ilgili olarak, "Bizce bu aşı insanları bir yıl her tarafinda Kovid-19'dan uzaktan tutacak" dedi.

"EKİM AYI GİBİ DAĞITIMA BAŞLAYACAĞIZ"

400 milyon doz potansiyel aşı üretmeyi planladıklarını açıklayan şirketin CEO'su, "Eğer her şey yolunda giderse Ağustos/Eylül gibi klinik testlerin sonuçlarını alacağız. Bununla paralel olarak da üretime başlayacağız. Eğer plan yolunda ilerlerse Ekim ayı gibi dağıtıma başlayacağız" ifadesini kullandı.

Koronavirüs aşısının ne zaman piyasaya sürüleceği ve kaç yıl koruduğu ortaya çıktı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER