Demet Sağıroğlu kimdir? Demet Sağıroğlu nereli ve kaç yaşında?

Demet Sağıroğlu, 1966 doğumludur.

Demet Sağıroğlu kimdir? Demet Sağıroğlu nereli ve kaç yaşında?

Demet Sağıroğlu, 1966 doğumludur. 1989 yılında Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Elemeleri'nde ikinci olan Kayahan'ın “Ve Melankoli" isimli şarkısında vokal yapmasıyla profesyonel müzik yaşamı başlayan Demet Sağıroğlu hakkında bilinmesi gerekenler haberimizde… Demet Sağıroğlu nereli ve kaç yaşında?

1994 yılının Eylül ayında aranjörlüğünü Uzay Heparı’nın, prodüktörlüğünü Şehrazat’ın yaptığı ve albüme adını da veren “Kınalı Bebek” ile büyük çıkış yapan Demet Sağıroğlu hakkında iyi anlamak istediğiniz bütün detayları haberimizde bulabilirsiniz. Demet Sağıroğlu kimdir? Nerede doğdu, kaç yaşında, dizileri, filmleri ve albümleri…

DEMET SAĞIROĞLU KİMDİR?

Demet Sağıroğlu, 5 Aralık 1966 tarihinde Erzurum'da, mühendis Necmi Sağıroğlu’nun ve öğretmen Leyla Sağıroğlu’nun ilk kızları olarak dünyaya gelmiştir. Aslen Erzincan Kemahlıdır. İlk, orta, lise eğitimini Ankara’da tamamlayan Sağıroğlu, Bilkent Üniversitesi Hoş Sanatlar Fakültesi Grafik Bölümü’nde eğitim görmeye başlamış, oysa aynı üniversitenin şöhret bölümünde açılan sınavda birinci olunca Müzik ve Sahne Sanatları Fakültesi Şöhret Bölümü’ne burslu olarak geçiş yapmıştır. Sağıroğlu sonra İstanbul Teknik Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı’nda da eğitim alarak 1988 yılında mezun oldu.

1989 yılında, Eurovision Şarkı Yarışması'na katılan Kayahan'ın “Ve Melankoli…” isimli şarkısına vokal yapmasıyla profesyonel müzik yaşamına adım atan ve ilk albümünü çıkardığı 1994 yılına kadar Kayahan'a vokalistlik yapmaya aralıksız Demet Sağıroğlu, 1990 yılında, Kayahan ile birlikte seslendirdikleri “Gözlerinin Hapsindeyim” isimli Kayahan şarkısıyla Eurovision Şarkı Yarışması Türkiye Seçmeleri'nde birinci olduktan sonradan Türkiye’yi Zagrep’de temsil ettiler. İkili 17 puanla 21. sırada yer almıştır.

Demet Sağıroğlu “Kınalı Bebek” şarkısıyla büyük çıkış yapmıştı

Sağıroğlu, 1994 yılının Eylül ayında aranjörlüğünü Uzay Heparı’nın, prodüktörlüğünü Şehrazat’ın yaptığı ve albüme adını da veren Kınalı Bebek albümü ile büyük galibiyet yakaladı.

1996 yılının Haziran ayında Şikayetim Var adlı ikinci albümünü, 1998 Temmuz ayında Sımsıcak adlı üçüncü albümünü , 2000 yılının Eylül ayında Papatya Falları adlı dördüncü albümünü, 2004 yılının Temmuz ayında Korkum Yok adlı beşinci albümünü çıkardı. 2009 yılında Silkelen isimli maxisingle albümü piyasaya çıkaran Demet Sağıroğlu Akıllı Müren İçin Bir Demet Yasemen müzikalinde Belgin Zirve’u canlandırdı.

Demet Sağıroğlu son olarak 5 Aralık 2012'de 11 şarkıdan oluşan “Hiç Özlemedin mi?” albümünü müzikseverlerin ve hayranlarının beğenisine sunmuştur.

Stüdyo Albümleri:

1994 – Kınalı Bebek
1996 – Şikayetim Var
1998 – Sımsıcak
2000 – Papatya Falları
2004 – Korkum Yok
2012 – Hiç Özlemedin Mi?

Teklileri:

2009 – Silkelen

Son güncelleme: 10:00 - 18.06.2020
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER