Koronavirüs Kısıtlamalarını İhlal Eden Norveç Başbakanı Hakkında Soruşturma

Norveç Başbakanı Erna Solberg hakkında, doğum günü kutlamasında koronavirüs kısıtlamasını iki kere ihlal ettiğinin tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi. Norveç devlet televizyonu NRK, Solberg'in, Geilo Kayak Merkezi'nde yasak olmasına rağmen 13 kişi.

Koronavirüs Kısıtlamalarını İhlal Eden Norveç Başbakanı Hakkında Soruşturma

Norveç Başbakanı Erna Solberg hakkında, doğum günü kutlamasında koronavirüs kısıtlamasını iki kere ihlal ettiğinin tespit edilmesinin ardından soruşturma başlatıldığı bildirildi.

s-7cf2db8a12cb988efa87e5ac24853bb9ac9a34
Norveç devlet televizyonu NRK, Solberg'in, Geilo Kayak Merkezi'nde yasak olmasına rağmen 13 kişiyle aynı masada oturarak bir restoranda parti verdiğine, daha sonra da kapalı başka bir ortamda 14 kişiyle partiyi devam ettirdiğine ilişkin görüntülerin ortaya çıktığını duyurdu.Emniyet Genel Müdürlüğünden Oyvind Aas, Başbakan Solberg'in, salgın kısıtlamalarını ihlal ettiği şüphesiyle soruşturma başlattıklarını belirtti.

Norveç halkından özür dileyen Solberg'e sosyal medyadan tepki yağdı

s-e8cc5d78b97b16a0a0fbad7ffdfbdebce17cab
NRK'ye açıklamada bulunan Solberg, Norveç halkından özür diledi. Solberg, "Her gün Norveç halkına salgının kontrolü için kurallara uyulması için uyarılar yaparken, kendimin de kurallara uyması gerekirdi." ifadesini kullandı.Sosyal medyadan da Solberg'e tepki yağdı. Sosyal medya kullanıcıları, Norveçlilerin tatile çıkmaması yönünde uyarılar ve önlemler alınırken, Başbakan'ın kayak merkezine tatile gitmesini iki yüzlülük olarak değerlendirdi.Norveç'te, Kovid-19 kısıtlamaları çerçevesinde, restoran ve barlarda 10 kişinin aynı masada oturması ve alkol satışı yasaklanmıştı.

Bu haberler de ilginizi çekebilir

Twitter'da 'Tedbir' Çağrısı Yapan Bakan Koca'ya 'Lebalep Kongre' Tepkisi - Biden'ın Uçağa Binerken 3 Kez Düşmesi Gündem Oldu - Gülen'in 'Manevi Oğlu' Enes Kanter ile Twitter CEO'su Jack Dorsey Bir Arada...
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER