Koronavirüste ikinci dalga riski orta ile yüksek derecede öngörülüyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 425 bin insan hayatını kaybetti, 3 milyon 873 bini aşkın insan salgına yakalandı.

Koronavirüste ikinci dalga riski orta ile yüksek derecede öngörülüyor

Çin'in Vuhan kentinde ortaya meydana çıkan ve kısa sürede bütün dünyayı etkisi altına alan yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle 425 bin insan hayatını kaybetti, 3 milyon 873 bini aşkın insan salgına yakalandı. Avrupa'da salgının denetim altına alınmasının ardından başlayan normalleşme süreci kapsamında önlemler birer birer kaldırılırken, Avrupa Hastalık Önleme ve Denetleme Merkezi (ECDC) göre muhtemel ikinci dalgaya ilişkin kritik talimatlar geldi.

Reuters'ın haberine kadar ECDC göre yapılan salgın riski değerlendirmesinde önümüzdeki haftalarda enfeksiyon oranlarında bir artış öngörülse de, birçok Avrupa ülkesinde salgının yükseklik yaptığı dönemin geride bırakıldığı belirtildi.

"SALGIN DAHA BİTMEDİ"

ECDC direktörü Andrea Ammon değerlendirmeye ek olarak yaptığı açıklamada, "Salgın daha bitmedi. COVID-19 enfeksiyonlarında azalma eğilimi olsa da, hastalığın yayılmasını sınırlamak için hala uğraş sarf edilmesi gerek. Maddesel mesafeyle ilgili önerilere aktarmak, hijyene özen uygulamak ağırlık kazandı. Herkesin katkısı fark yaratır" dedi.

"İKİNCİ DALGA RİSKİ ORTA İLE YÜKSEK DERECEDE OLABİLİR"

ECDC'nin açıklamasına göre tecrit önlemlerinin tamamen kaldırılması ve test- peşine düşüp takip sistemlerinin olmaması halinde COVID-19'da ikinci dalga riski orta ile yüksek derecede öngörülüyor. Bu durumda da daha sıkı yoklama önlemlerinin tekrar uygulanması gerekebilir.

Koronavirüste ikinci dalga riski orta ile yüksek derecede öngörülüyor
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER