Arabanın Bijonları Gevşetilmiş: Barıştırma Atay'ın Kullandığı Araca Sabotaj Girişimi İddiası

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barışma Atay, sosyal ağ üzerinden yaptığı açıklamada Hatay'ın Antakya ilçesinde ve bölgede parti faaliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun gevşetildiğini söyledi.Türkiye İşçi Partisi ise .

Arabanın Bijonları Gevşetilmiş: Barıştırma Atay'ın Kullandığı Araca Sabotaj Girişimi İddiası

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Barışma Atay, sosyal ağ üzerinden yaptığı açıklamada Hatay'ın Antakya ilçesinde ve bölgede parti faaliyetleri için kullandığı aracın 5 bijonunun gevşetildiğini söyledi.

Türkiye İşçi Partisi ise yaptığı açıklamada sabotaj girişimin güvenlik kadar doğrulandığını ve aracın takla atmasının amaçlandığı öne sürüldü. 

s-36ac4b4d63fc6a58362375262c7cd71f5388d2
Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Uzlaştırma Atay, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda şu ifadeleri kullanarak sabotaj girişimini duyurdu:
"Antakya’da ve bölgede Partimizin faaliyetlerinde kullandığımız araç. Yolda giderken, 2 bijon yerinden çıktı. Servis, 5 bijonun da gevşetilmiş olduğunu belirtti. Bu müdahalenin, tahmin ettiğimiz şey olmadığını umuyoruz. O yüzden uyarıyoruz! Sorumlusunu ya siz bulursunuz ya da biz!"

TİP de konuyla ilgili olarak bir açıklama yaptı

s-f4d1f55d509841eda3d2eecb94c1e7a3f815cb
Valilik ve emniyetin teknik ön incelemesinde araca kasti bir müdahale yapıldığı ve takla atması hedeflendiği belirli açıklamada, “Konuyla ilgilenen valilik, güvenlik görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir” ifadeleri yer aldı.

TİP’ten yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

s-45722b26eb6c26b3d21d1e831c7e4f6ecae1cb
"Genel Başkan Yardımcımız Barıştırma Atay Mengüllüoğlu’nun ve Hatay İl Örgütümüzün kullandığı araca, lastik bijonları gevşetilerek sabotaj düzenlendiği anlaşılmıştır. Arabulucu kullanan yoldaşımız bir kaza yaşanmadan durumu ayrım etmiştir. ve kendisinin sağlık durumu iyidir. Konuyla ilgilenen valilik, emniyet görevlileri ve teknik ön incelemesinde araca kasıtlı olarak müdahale edildiği ve aracın takla atması hedeflendiği belirtilmiştir. Yoldaşlarımızın canına kast eden bu alçakça saldırının failleri bilsinler ki hiçbir gün Türkiye İşçi Partisi’ni yolundan döndürmez. Türkiye İşçi Partisi hiçbir karanlık odağın gözdağına direnen. Failler bulunana ve gerekli cezayı alana değin konunun takipçisi olacağız."

"Şüphesi bile makul yok"

s-95b52dac934be59b182b03ec537c3870e38849
Cumhuriyet Ahali Partisi Grup Başkan Vekili Özgürlük Özel, Barıştırma Atay'a geçmiş olsun dileklerini ileterek takviye mesajı verdi.Özel, "Bu çok vahim bir duruma işaret ediyor. Şüphesi bile yok. İçişleri Bakanlığı'nın bu konunun üstüne ciddiyetle gitmesini bekliyoruz. Uzlaştırma Atay vekilimize geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz." dedi.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER