Koronavirüsün bulgu göstermeyen hastadan bulaşma ihtimali fazla düşük

Dünya Afiyet Örgütü (DSÖ), bütün dünyayı etkisi altına alan yeni herif koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili merak edilen "Belirti göstermeyen hastadan bulaşır mı?" sorusuna yanıt verdi.

Koronavirüsün bulgu göstermeyen hastadan bulaşma ihtimali fazla düşük

Dünya Afiyet Örgütü (DSÖ), bütün dünyayı etkisi altına alan yeni herif koronavirüs (Kovid-19) salgını ile ilgili merak edilen "Belirti göstermeyen hastadan bulaşır mı?" sorusuna yanıt verdi. DSÖ'den yapılan açıklamada, Kovid-19 taşıdığı halde bulgu göstermeyen "asemptomatik" hastalardan virüsün bulaşma oranının fazla düşük olduğu ifade edildi.

FARKLI ÜLKELERDEN GELEN VERİLER İNCELENDİ

DSÖ'nün koronavirüse aleyhinde çaba ekibi lideri Maria Van Kerkhove, Cenevre'de yaptığı açıklamada, Covid-19'un nasıl bulaştığıyla ilgili ayrı ülkelerden gelen verileri incelediklerini kaydetti.

Koronavirüsün belirti göstermeyen hastadan bulaşma ihtimali çok düşükDr. Maria Van Kerkhove

ASEMPTOMATİK BİRİNDEN BULAŞMA ORANI DÜŞÜK

Elde ettikleri verilere kadar, Kovid-19'un asemptomatik birinden diğer birine bulaşmasının çok nadir olduğunu açıklayan Kerkhove, bu konuyla ilgili araştırmaların devam ettiğini söyledi. Kerkhove, hükümetlerin, koronavirüs yayılmasını engellemek için semptom bildiren vakalara daha pozitif odaklanmaları gerektiğini belirtti.

DAHA ÖNCE AKSİNİ İDDİA ETMİŞLERDİ

Dünya Sağlık Durumu Örgütü, daha önceki çalışmalarda hastalık belirtisi göstermeyen birinin de koronavirüsün zahmetsizce yayabileceği ifade etmişti.

Koronavirüsün belirti göstermeyen hastadan bulaşma ihtimali çok düşük
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER