'Kutlama zamanı değil' diyen Dünya Sağlık Durumu Örgütü, koronada ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini açıkladı

Dünya Afiyet Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr.

'Kutlama zamanı değil' diyen Dünya Sağlık Durumu Örgütü, koronada ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini açıkladı

Dünya Afiyet Örgütü (DSÖ) Avrupa Bölgesi Direktörü Dr. Hans Kluge, yeni herif koronavirüs (Kovid-19) salgınında ikinci dalga tehdidine ilişkin değerlendirmede bulundu.

İnternet üzerinden düzenlenen çevrimiçi brifingde konuşan Kluge, birçok Avrupa ülkesinde salgının iyiye gitmesinin olumlu bir gelişme olduğunu oysa bu ülkelerdeki hükümetlerin rehavete kapılmaması gerektiğini belirtti.

"ANMA ZAMANI DEĞİL, SONBAHARA HAZIRLANMALIYIZ"

Kluge, "Avrupalı ülkelere şunu bildirmek istiyorum; eğer durum iyiye gidiyorsa, bu anma yapma zamanı değil hazırlık yapma zamanıdır. Sonbahara hazırlanmalıyız" dedi. Kluge, Kovid-19'da ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini ve mevsimsel griple birlikte yayılabileceğini vurguladı.

"İKİNCİ DALGA YIKICI OLABİLİR"

Kluge, geçen günkü açıklamasında, "Kovid enfeksiyonunun baştan yükselişe geçmesi gibi açık bir tehdit var, eğerdurdurulmazsa ikinci bir dalga gelebilir ve fazla yıkıcı olabilir" ifadelerini kullanmıştı.

'Kutlama zamanı değil' diyen Dünya Sağlık Örgütü, koronada ikinci dalganın eylül ayında başlayabileceğini açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER