Macron meclisi feshedecek mi?

Fransa'da bu yılki seçimlerde iktidar, Ulusal Meclis'te çoğunluğu kaybederken Macron'un, muhalefetin engellemelerini gerekçe göstererek meclisi feshetme yoluna gideceği konusu gündemde. Dün JDD gazetesinin "Macron (meclisi) fesih operasyonuna hazırlıyor" başlıklı haberinde, Macron'un .

Macron meclisi feshedecek mi?

Fransa'da bu yılki seçimlerde iktidar, Ulusal Meclis'te çoğunluğu kaybederken Macron'un, muhalefetin engellemelerini gerekçe göstererek meclisi feshetme yoluna gideceği konusu gündemde.

Dün JDD gazetesinin "Macron (meclisi) fesih operasyonuna hazırlıyor" başlıklı haberinde, Macron'un yeni bir yasama seçiminin kaçınılmaz olduğunu zihinlere empoze etmeye başladığı yorumu yapıldı.

"Soru artık (meclisin) feshedilip edilmeyeceği değil, ne zaman olacağı" değerlendirmesi yapılan haberde, Macron'un partisi Rönesans’ın da buna hazırlıklı olduğu aktarıldı.

Haberde, Rönesans Partisi Genel Sekreteri Stephane Sejourne, partilerinin tüm ihtimallere hazırlandığını ve sonuç için 1 aydır çalıştığını belirttiği, karar verilmesi durumunda fesih protokolünün de hazır olduğu vurgulandı.

Aynı gün,hükümet sözcüsü Olivier Veran da France 3 kanalında açıklama yaptı.

Açıklamada Fransızların meclisin feshedilmesini istemediğini, fesih kararının, sadece parlamentonun tamamen bloke edildiği durumlarda alındığını belirtti.

Ayrıca muhalefet cephesindeki aşırı sağcı Ulusal Birlik (RN) partisi milletvekili Sebastien Chenu ile sol cepheden Boyun Eğmeyen Fransa (LFİ) partili milletvekili Clementine Autain, seçmenin karşısına tekrar çıkmaya hazır olduklarını söyledi. 

Fransa: Ekonomilerimizi kömürden arındırmalıyız

 

Fransa'daki yoksul öğrencilere 1 euroya yemek

 

Fransa Hükümet Sözcüsü'nden 'mavi tik' açıklaması

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER