MEB'in Yapamadığını Cami İmamı Yaptı: İnternet Bağlatıp Camiyi Sınıfa Çevirdi

Muş'un Varto ilçesinde bir imam, evlerinden EBA'ya bağlanma imkanı olmayan öğrenciler için camiyi sınıfa dönüştürdü.

MEB'in Yapamadığını Cami İmamı Yaptı: İnternet Bağlatıp Camiyi Sınıfa Çevirdi

Muş'un Varto ilçesinde bir imam, evlerinden EBA'ya bağlanma imkanı olmayan öğrenciler için camiyi sınıfa dönüştürdü. Öğrenciler camiye bağlanan internet sayesinde namaz saatleri dışındaki zamanlarda eğitimlerini sürdürmeye çalışıyor. s-463759a56a3edc3b3541139a21d6e4938e2e3e
Salgın sürecinde başlatılan uzaktan eğitim, özellikle Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki köylerde yaşayan öğrenciler için dezavantajlı bir durum yaratmıştı.

Kırsaldaki öğrencilerin EBA'ya (Eğitim Bilişim Ağı) erişimde yaşadığı güçlükler sık sık basına da yansıyordu

Bir Köy Okulu Müdürünün Gözünden Uzaktan Eğitim: '320 Kişilik Okulda Sadece 10 Kişi Takip Edebildi' -

İmam camiye internet bağlattı, camiyi sınıfa dönüştürdü

s-082af39d093c50c065a53219ec9b32a1b43016
Anadolu Ajansı'nın haberine göre Varto'daki Hz. Ömer Camisi'nin imamı Ertuğrul Kertil, EBA'ya erişimi olmayan öğrenciler için harekete geçti.  Cami girişinde ateşlerini ölçüp maskelerini kontrol ederek, ellerini dezenfekte ettirdiği öğrencileri içeri alan imam, çocukların sosyal mesafe kurallarına uygun yerleştirilen rahlelerin üzerinden tablet ve telefonlarıyla derslerini takip etmelerine imkan tanıyor.

"Anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum"

s-5786acc7717c6264802e659074213de59617ae
Kertil, yaptığı açıklamada, mahallede genellikle maddi durumu iyi olmayan ailelerin oturduğunu, bu nedenle her öğrencinin internete ulaşma imkanının bulunmadığını söyledi.Çocukların derslerinden geri kalmasına gönlünün razı olmadığını anlatan Kertil, 
"Uzaktan eğitim sürecinde çocukların büyük bölümünün internet imkanının bulunmadığını gördük. Onlara yardımcı olmak için camiye internet bağlattık. EBA TV'ye bağlanmaya gelen öğrencilerimizin ateşlerini ölçüp, ellerini dezenfekte ederek içeri alıyorum. Sosyal mesafe kurallarına göre camiye yerleştirdiğimiz öğrencilerimiz tabletlerden veya telefonlarından EBA TV'ye bağlanarak derslerini dinliyorlar. Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi mezunuyum. Sayısal ve sözel derslerim iyi olduğu için öğrencilere anlamadıkları konularda yardımcı oluyorum. Konuları daha iyi anlamalarını sağlamaya çalışıyorum. Ders sonunda camimizde bulunan bilgisayar ve yazıcıdan ödevlerinin çıktılarını alıyorum. Bu sayede çocuklar kırtasiyeye gitmek zorunda kalmıyor." diye konuştu.

"Üniversiteye hazırlanan öğrencilere ders veriyordu"

s-bcbd94d49a0ac67dcfb9a681d385f45dd938b9
Öğrencilerden Kübra Nazlı Aydın ise evinde internet olmadığı için EBA TV'ye bağlanamadığını, her gün kardeşiyle camiye gelerek derslere katıldığını belirtti.Kertil'in kendileriyle yakından ilgilendiğini, anlamadıkları konularda yardımcı olduğunu aktaran Aydın, "Ertuğrul Hoca'mız camiye internet bağlatarak mahalledeki bütün öğrencileri çağırdığında çok mutlu olduk. Camiye gelip EBA TV'ye bağlanıyoruz. Her konuda bize yardımcı oluyor." dedi.

"Hem rol model oluyor hem de eğitimlerine katkı sunuyor"

s-5d01dc2e628e4b285866642637206e0587bbac
Mahalle sakinlerinden Barış Çiçek de "Ertuğrul Hoca'mızdan Allah razı olsun. Cemaat olarak ondan çok memnunuz. Hem mahallemizin çocuklarına rol model oluyor hem de eğitimlerine katkı sunuyor. Hocamız daha önce üniversiteye hazırlanan öğrencilere camide ders veriyordu şimdi ise EBA'ya bağlanamayan öğrenciler için camiye internet bağlatıp derslerinde yardımcı oluyor." diye konuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER