Meksika'nın güneyinde 7,4 büyüklüğünde zelzele meydana geldi

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi (SSN) ülkenin Oaxaca eyaletinde yerel saatle 10.29'da 7.5 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu.

Meksika'nın güneyinde 7,4 büyüklüğünde zelzele meydana geldi

Meksika Ulusal Sismoloji Servisi (SSN) ülkenin Oaxaca eyaletinde yerel saatle 10.29'da 7.5 büyüklüğünde yer sarsıntısı meydana geldiğini duyurdu. Depremin merkez üssünün Oaxaca'nın 12 kilometre güneydoğusunda bulunan Crucecita bölgesi olduğu, 23 kilometre derinlikte meydana geldiği belirtildi.

IRK KENDİNİ DIŞARIYA ATTI

Başkent Mexico City'de de hissedilen depremde irk kendini dışarı attı. Devlet Başkanı Andres Manuel Lopez Obrador, depremle ilgili şu ana dek herhangi bir hasar bildirilmediğini duyurdu. Obrador, artçı sarsıntılara karşı halka uyarıda bulundu. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezi (USGS) ise depremin şiddetini 7.7 olarak açıkladı.

AFAD DEPREMİN BÜYÜKLÜĞÜNÜ 7,5 OLARAK AÇIKLADI

Afet ve Acil Koşul Yönetimi Başkanlığının (AFAD), Twitter hesabından yapılan paylaşımda, depremin 7,5 büyüklüğünde olduğu ve bölge için tsunaminin değerlendirildiği belirtildi. Açıklamada, "Meksika'nın Oaxaca bölgesinde ilk belirlemelere tarafından 7,5 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Alan için tsunami değerlendirmesi devam ediyor." ifadeleri yer aldı.

4 ÜLKE İÇİN TSUNAMİ UYARISI

Meksika'da meydana gelen deprem sonrası Meksika, Guatemala, El Salvador ve Honduras için tsunami uyarısı yapıldı.

Meksika'nın güneyinde 7,4 büyüklüğünde deprem meydana geldi
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER