Milli Piyango Genel Müdürü Uçar, Özel Bir Şirketin Bordrolu Çalışanı Çıktı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın özel bir şirkette bordrolu çalışan olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Devletin çivisi çıktı!" dedi.  Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın Türk Tele.

Milli Piyango Genel Müdürü Uçar, Özel Bir Şirketin Bordrolu Çalışanı Çıktı

CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz, Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın özel bir şirkette bordrolu çalışan olduğunu tespit ettiklerini belirterek, "Devletin çivisi çıktı!" dedi. 

s-10ba250cabbfa69fb02ca35e932a37d7bd3a9d
Milli Piyango İdaresi Genel Müdürü Bekir Yunus Uçar'ın Türk Telekom’un alt şirketi olan SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş.’de genel müdür yardımcısı olarak görev yapıyor. CHP Zonguldak Milletvekili Deniz Yavuzyılmaz'ın paylaştığı TBMM tutanaklarına göre, Bekir Uçar Milli Piyango İdaresi'nden bu zamana kadar maaş veya herhangi bir ödeme almadığını söyledi. Uçar SEBİT Eğitim ve Bilgi Teknolojileri A.Ş'den aldığı aylık maaşın da 24 bin TL olduğunu söyledi.

"Devletin çivisi çıktı"

CHP'li Yavuzyılmaz, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda "Devletin çivisi çıktı!  Milli Piyango İdaresi Genel Müdür Vekili Sn. Yunus Bekir Uçar'ın, özel bir şirketin bordrolu çalışanı olduğunu tespit ettik. Maaşını da devletten değil, bu özel şirketten alıyor. Bu nasıl iş!" diye tepki gösterdi.

Şaibe iddialarının ardından göreve geldi

s-be2ef32ba8df325a3d1733316b802a7e2b1735
Uçar, Milli Piyango’da vekaleten yürüttüğü genel müdürlük görevine şaibe iddialarının artmasıyla Milli Piyango genel müdürlüğünden alınan Muammer Çolak’ın yerine 1 Mart 2019’da getirilmişti.Spor Toto, Milli Piyango gibi şans oyunlarına karşı verdiği vaazlarla bilinen Timurtaş Uçar’ın oğlu olan Bekir Yunus Uçar, bir dönem eski başbakan Binali Yıldırım’ın müşavirliğini de yapmış, Türkiye Motosiklet Federasyonu Başkanlığı ve Spor Toto Teşkilat Başkanlığı görevlerinde de bulunmuştu.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER