Rumlardan son bir haftada ikinci provokasyon! Bu kere camiye Bizans bayrağı astılar

Güney Kıbrıs'ta son bir haftadır camilere karşın provakasyon saldırıları devam ediyor.

Rumlardan son bir haftada ikinci provokasyon! Bu kere camiye Bizans bayrağı astılar

Güney Kıbrıs'ta son bir haftadır camilere karşın provakasyon saldırıları devam ediyor. Limasol'da yer alan Köprülü Camisi'nin avlusuna molotofkokteyli atılıp, duvarlarına İslam ve göçmen karşıtı yazıların yazılmasının gerisinde bu kere de Larnaka'da yer alan Tuzlu Camisi'nin duvarına Bizans bayrağı asıldı.

Durum, Larnaka'da Hamit Bey Sokağı'nda meydana geldi. Bölgedeki Tuzla Camisi olarak aşina camiye kimliği bilinmez şahıs veya şahıslar tarafından Bizans bayrağı asıldı.

"SUÇLULAR HEMEN BULUNSUN"

Kısa bir tanımlama yapan Din İşleri Başkanı Talip Atalat, yapılanın bir provakasyon olduğunu belirterek, olayı kınadı. Atalay, suçluların hemen bulunması çağrısı yaptı. Rum Kilisesi yetkililerinin ise Tuzla Camisi'nde analiz yapmaya gittiği öğrenildi.

Rumlardan son bir haftada ikinci provokasyon! Bu kez camiye Bizans bayrağı astılarGeçtiğimiz günlerde Köprülü Camisine yapılan provokasyondan bir kare

LİMASOL'DAKİ PROVOKASYON

Geçtiğimiz günlerde Güney Kıbrıs'ın Limasol kentinde de bir camiye molotofla hamle düzenlenmiş ve caminin duvarına spreyle ırkçı sloganlar yazılmıştı.

Rumlardan son bir haftada ikinci provokasyon! Bu kez camiye Bizans bayrağı astılar

Kaynak: DHA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER