Rusya Merkez Bankası faizi tarihin en düşük seviyesine çekti

Rusya Merkez Bankası, ülkede yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle politika faizinin 100 baz puanlık indirimle yüzde 5,5'den yüzde 4,5'e çekti.

Rusya Merkez Bankası faizi tarihin en düşük seviyesine çekti

Rusya Merkez Bankası, ülkede yavaşlayan ekonomik faaliyetler nedeniyle politika faizinin 100 baz puanlık indirimle yüzde 5,5'den yüzde 4,5'e çekti. Bu oran ülke tarihindeki en az faiz oranı oldu.

EKONOMİNİN YÜZDE 4 İLA 6 ARASINDA KÜÇÜLMESİ BEKLENİYOR

Rusya Merkez Bankası'ndan yapılan açıklamada, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle ülkede detaylı kısıtlayıcı önlemlerin alındığına göze çarpan edilirken, söz konusu durumun hesaplı faaliyetleri olumsuz yönde etkilediği vurgulandı. Rus ekonomisinin ikinci çeyrekte varsayım edilenden daha fazla küçülebileceğine sinyâl edilen açıklamada, ekonominin bu sene yüzde 4 ila 6 aralarında küçülmesinin beklendiği belirtildi.

FAİZ 2015'TE YÜZDE 17 SEVİYESİNDEYDİ

Açıklamada, parasal piyasaların hem iç keza de dış risklere tepkisinin yakından takip edileceği kaydedildi. 2015'in başından bu yanlamasına faiz oranlarını yüzde 17 seviyesinden kademeli olarak indiren Rusya Merkez Bankası, nisan ayında politika faizini yüzde 5,5'e dek düşürmüştü.

Rusya Merkez Bankası faizi tarihin en düşük seviyesine çekti

Kaynak: AA

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER