Salgın döneminde oto yıkamaya talep yüzde 85 arttı

Çin'de başlayarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını özellikle hijyene olan yaklaşımlar üstünde etkin oldu.

Salgın döneminde oto yıkamaya talep yüzde 85 arttı

Çin'de başlayarak bütün dünyayı etkisi altına alan koronavirüs salgını özellikle hijyene olan yaklaşımlar üstünde etkin oldu. Temasın bulaş riski taşıması sebebiyle kapalı alanlarda dezenfeksiyon işlemleri yaygınlaşırken vatandaşlar jurnal hayatta kullandıkları objeleri de çoğunlukla dezenfekte etmeye başladı. Bu süreçte dikkat çeken bir öteki hassasiyet ise vasıta temizliği oldu. Dijital Otomobil Asistanı ooAutos'un açıkladığı verilere kadar salgının Türkiye'de görüldüğü mart ayından bu yana oto yıkamaya istek yüzde 85 oranında arttı. Yeni normal dönemde de bu tablonun ivme kazanarak seyredeceği ve vasıta temizliğinin herkes için bir günlük rutin haline geleceği öngörülürken ihtiyaçlara çabuk ve tehlikesiz şekilde cevap verebilmenin oto yıkama sektörünün dijitalleşmesinden geçtiğine uyarı çekiliyor.

Araba temizliği ‘jurnal hijyen zinciri'nin bir parçası haline geldi

Oto yıkama taleplerinde yaşanan artışı değerlendiren ooAutos Genel Müdürü Serkan Akçaoğlu, ulaşım esnasında da güvende olmanın büyük siklet taşıdığını ve yeni bayağı dönemde araç temizliğinin günlük rutin haline gelerek talepleri daha da artıracağını belirtti.

Akçaoğlu, "Artık halk müziği evlerinden çıkıp bitmiş dönene kadarki süreçte jurnal hijyen zinciri oluşturacak şekilde hareket edip önlem alıyorlar. Bu zincirin halkalarından birini de vasıta temizliği oluşturuyor. Bu da pandemi öncesi yıkama sayılarına kıyasla bugün yüzde 85'e varan artışın yaşanmasının temel nedenleri arasında yer alıyor. öte taraftan, şirketlerin de hijyen konusunda daha bilinçli ışık halkası gelmesiyle sadece kişiye özel araçlar yok, şirket araçlarının da talepleri şipşak artıyor. Bu noktada sektörün kurumsal taleplere de yanıt verebilmesi ve süreci sistematize etmesi büyük tartma taşıyor." şekilde konuştu.

Oto yıkama sektöründe ivmenin devamlılığı için dijital dönüşüm koşul

Sektörün iki aylık süreçte kazandığı ivmenin sürdürülebilir ayla getirilmesi için verilen hizmetlerin tehlikesiz ve kolay ulaşılabilir olması gerektiğine dikkat çeken Serkan Akçaoğlu, bunun fakat dijitalleşme ile olası olabileceğini vurguladı.

Akçaoğlu, "Oto yıkama sektörü, Türkiye'de faaliyet belirten geleneksel meslek alanlarının başında geliyor. Birçok işletme birkaç kişinin çalıştığı, pek çoğunda bilgisayar dahi bulunmayan aile işletmelerinden oluşuyor. Sektörün 2 aylık süreçte kazandığı bu önemli ivmenin sürdürülebilir ışık halkası getirilmesi için ise dijitalleşme şart. Bilhassa de temasın tehlike taşımaya devam ettiği günümüzde, temassız ödeme koskocoman ağırlık talep ediyor. Bu gibi inovasyonlara entegre edinmek için ise sektörde zorunlu altyapıların kurulması ve çeşitli teknolojilerden yararlanılması gerekiyor. Bu noktada şirket olarak bizler, QR kod ile ödeme yöntemiyle sürücünün oto yıkama hizmetini sıfır temasla almasını sağlıyor, tek tıkla böylece çok vasıta hizmetine ulaşılmasına olanak tanıyan bir altyapılar sunarak sektörün dijital dönüşümüne takviye oluyoruz." dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER