Şeker pancarı üretiminde tüm süreçler online takip edilecek

Vodafone Business,işletmelere koronavirüs salgını sebebiyle değişen günlük düzen ve meslek yapış şekillerine uygun çözümler sunuyor.

Şeker pancarı üretiminde tüm süreçler online takip edilecek

Vodafone Business,işletmelere koronavirüs salgını sebebiyle değişen günlük düzen ve meslek yapış şekillerine uygun çözümler sunuyor. Tarım ve gıda sektörünün önde gelen şirketlerinden Doğuş Şeker, şeker pancarı üretiminden gübrelemesine, ilaçlamadan cihaz planlamasına değin tüm süreçleri takip etmek için Vodafone Business Dijital Tarım çözümünü seçti. Doğuş Şeker, toprağın nemini ve kalitesini, hava durumunu anlık takip eden ve haşere, doğal felaket gibi konularda erken dikkat veren Dijital Tarım çözümü ile tarladan son tüketiciye kadar geçen imal sürecini uzak peşine düşüp takip edebilecek. Şirket böylelikle ayrıca çalışanlarını hem de ürünlerini güvende tutacak.

Yapılan bilgilendirmede; Doğuş Şeker, Dijital Tarım İstasyonu ile üretimde kalite ve verimliliği sağlarken alet vasıta parkı planlaması baştan sona de daha az cihaz ile daha etkin iş planlaması yapabilecek, üretim bölgesinde boş ekim alanı kalıp kalmadığını anlık izleyerek seri bir şekilde müdahale edebilecek. Şirket, bu çözüm doğruca öncelikli analizler yaparak aksiyon alabileceğinden karlılığı da artırabilecek. Nitelikli üretim ve verimlilik anlamında Türk tarımına katkı sağlayacak olan işbirliğiyle dijital okuryazarlığın artmasına da destek verilmiş olacak.

Koronavirüs salgını nedeniyle tüm dünyanın olağanüstü bir dönemden geçtiğini gösteren Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Meltem Bakiler Şahin, insanların sağlığının ön planda olduğu bu dönemde işletmelere uzak çalışmalarına imkân tanıyan, meslek süreçlerinde verimlilik ve tasarrufu artıracak çözümler sunduklarını söyledi.

"Önceliğimiz insanların sağlığı ve meslek sürekliliğinin sağlanması"
Meltem Bakiler Şahin, şöyle konuştu: "Şirket olarak önceliğimiz; insanların sağlığı, iletişimin sürekli şekilde devamı ve iş sürekliliğinin sağlanması. Tarım sektörü de her zaman olduğu gibi bu süreçte de en kayda değer sektörlerimizden biri olarak öne çıkıyor. Dijital Tarım çözümümüz bu anlamda böylece fazla ihtiyaca cevap veriyor. Vodafone'un IoT teknolojisiyle sunduğumuz Dijital Tarım çözümü, verimlilik ve tasarruf aksiyonlarıyla istikrarlı ve sürdürülebilir tarımı destekleyen yenilikçi bir mahsul. Sadece gerekli zamanlarda sulandırma uyarısı yaparak su ve elektriğin boşa harcanmasının önüne geçmiş oluyor. Kaynakların verimli kullanımı ile imal aksamadan devam ederken stokların daha etkin kullanımını karşılayan bilgilendirmeler tamamen finansal süreçler de rahatlatılabiliyor. Kullanıcıları, ilaçlama zamanları konusunda da uyardığı için zorunlu olmayan zamanlarda ilaçlama yapılmıyor. Kısaca; işletmeler bu çözümümüzle nerede olursa olsun üretim sürecini uzakta peşine düşüp takip ederken keza verimliliği artırıyor hem de tasarruf sağlıyor. Vodafone olarak, geleceği her işletme için fırsata dönüştürmek nedeniyle çözümler geliştirmeye ve Türkiye'nin sürdürülebilir büyümesine bu yolla katkıda bulunmaya devam edeceğiz."

Doğuş Nehir Yönetim Kurulu Üyesi Şahane Karakan Batallı şunları aktardı; "Doğuş Şeker olarak Vodafone Business Dijital Tarım çözümü ile pancar tohumunun toprakla buluşmasından şeker fabrikasına gelmesine kadar gerçekleşen ekim, gübreleme, çapalama, ilaçlama, söküm, doldurma ve alet planlamasının yanı sıra toprağın nemini ve kalitesini, hava durumunu anlık peşine düşüp takip edebilecek, böcek, doğal facia gibi konularda da erken dikkat ile tedbirimizi alabileceğiz. Keza, zirai ilaç kullanımını da azaltarak doğal tarıma ve toprakların korunmasına da katkı sağlayacağız. Dünyayı etkisi alan koronavirüs salgınıyla beraber tarım sektörü açısından çok kritik bir süreçten geçiyoruz. Önümüzdeki yakın ve uzakta gelecekte gıdanın ulaşılabilir olması en büyük önceliğimiz. Şu sıralar bazı ürünlerin ekim-dikim bazılarının da hasat zamanı. Kaybedecek ne zamanımız ne de ürünümüz var. bu nedenle Türk tarımına ve Doğuş Şeker özelinde ise şeker pancarı üretimine olumlu katkı sağlayacak Dijital Tarım çözümünü çok manâlı buluyoruz."

Hem çiftçi ayrıca Türkiye kazanacak
Dijital Tarım çözümünden çiftçiler; gıda, tohum, gübre, zirai ilaç, tarım makinesi şirketleri; sulandırma birlikleri ve kooperatifler; üretici birlikleri; araştırma kuruluşları; devlete ait kurumlar; tarım sigortası yapan şirketler yararlanabiliyor. Toprağın nemini ve kalitesini, hem hava durumunu hemen olan peşine düşüp takip eden ve böcek, doğal felaket gibi konularda erken uyarı veren bu çözüm, tarımsal işlemlere dair sulama ve gübreleme süre önerileri sunabiliyor. Toprak sıcaklığı ve nemine tabi tohum ekim zamanı öneriyor. Gübreleme, ilaçlama, budama, hasat zamanına yönelik meslek planlaması yapılmasına muavin oluyor.

Bu ürünle, tarımsal veriler hemen olan peşine düşüp takip edilip depolanıyor, inceleme ediliyor ve güvenilir bir şekilde raporlanabiliyor. Bu verilerle risklere aleyhinde efektif önlemler alınarak daha tehlikesiz tarım üretimi yapılması ve üretimin artırılması olası oluyor. Dijital Tarım çözümünün en manâlı özelliklerinden biri uzaktan takibi mümkün kılması. Tüm uyarılar kullanıcılara online olarak gidiyor. Kullanıcılar kameraları yoluyla kendi tarlalarını veya üretim yaptırdıkları işletmelerin meslek süreçlerini canlı olarak uzaktan takip edebiliyor. Başka bir deyişle, İstanbul'daki bir ofisten Mersin'deki üretim sürecini koronavirüs salgını döneminde uzak çalışma kurallarına uygun, güvenli ve sağlıklı bir şekilde izlemek mümkün oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER