Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan ikinci dalga uyarısı: En kötüsü demin gelmedi lakin gelmesinden endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr.

Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan ikinci dalga uyarısı: En kötüsü demin gelmedi lakin gelmesinden endişeliyiz

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ) Genel Direktörü Dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus, örgütün İsviçre'nin Cenevre kentindeki merkezinde yaptığı açıklamada koronavirüs salgınıyla ilgili tedirgin edici ifadeler kullandı.

Dr. Tedros açıklamasında, "En kötüsü demin gelmedi. Bunu söylediğim için üzgünüm ama bu tür etraf ve koşullarda en kötüsünün gelmesinden endişeliyiz" dedi.

"İNSANLAR VİRÜSE KARŞI SAVUNMASIZ"

Tedros, bugünkü basın açıklamasının devamında, "Bir Takım ülkeler, ekonomilerini açınca ve sosyal yaşama dönünce artışla karşısında karşıya kaldı. İnsanların büyük kısmı virüse aleyhinde savunmasız kalıyor" ifadesini kullandı.

DÜNYADA OLGU SAYISI 10 MİLYONU AŞTI

Worldometers'in verilerine göre, dünya genelinde vaka sayısı 10 milyon sınırını aştı. Ülkelerden gelen korona verilerinin yer aldığı siteye göre, salgın sebebiyle dünya genelinde 505 bin 788 birey öldü, 5 milyon 591 bin 890 birey iyileşti.

Aralık 2019'da Çin'in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs, bugüne dek 200'den fazla ülkeye yayıldı. Salgının başlangıcından bu yandan enfekte olan birey sayısı 10 milyon kritik sınırını aşarken, halen 4 milyondan pozitif virüsü taşıyan etkin hasta bulunuyor.

Son Dakika Haberleri - Son Dakika Haber - Güncel Haberler

Son Dakika: Dünya Sağlık Örgütü'nden korkutan ikinci dalga uyarısı: En kötüsü henüz gelmedi ama gelmesinden endişeliyiz
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER