'Telefon Kütüphanesi’ engelleri kaldırıyor

Türk Telekom'un, GETEM meslek birliği ile hayata geçirdiği ‘Telefon Kütüphanesi' uygulaması; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda da görme engellilerin binlerce kitaba, dünyaca meşhur betimlemeli tablolara ve ders kitaplarına ücretsiz ulaşmasını sağlıyor.

'Telefon Kütüphanesi’ engelleri kaldırıyor

Türk Telekom'un, GETEM meslek birliği ile hayata geçirdiği ‘Telefon Kütüphanesi' uygulaması; 10-16 Mayıs Engelliler Haftası'nda da görme engellilerin binlerce kitaba, dünyaca meşhur betimlemeli tablolara ve ders kitaplarına ücretsiz ulaşmasını sağlıyor. Haluk Bilginer, Mustafa Sandal, Arda Türkmen, Ayşe Tolga, Jülide Alev, Nazlı Çelik, Arzum Onan gibi isimlerin tablo betimleyerek ve kendi kitaplarını seslendirerek katkıda bulunduğu kütüphanede 50'den pozitif kategoride 2 bine yakın kitap yer alıyor.

Gönüllüleri daha fazla kitap seslendirmeye ziyafet ediyor
Telefon Kütüphanesi'ndeki içeriğin zenginleşmesine ve görme engelli vatandaşların daha pozitif içeriğe ulaşmasına katkı maddesi temin etmek isteyen gönüllüler, daha önce Şermin Yaşar, Ceyda Düvenci gibi isimlerin de kendi kitaplarını seslendirdikleri ‘Kitaplara Ses' uygulaması aracılığıyla zahmetsizce kitap seslendirebiliyor. Bugüne dek toplam 45 bin 427 kere indirilen, üzerinden 8 bin 55 adet kayıt gönderilen uygulamada iletilen içerik takriben 410 bin sayfaya ulaştı. 28 bin 400 gönüllüsü bulunan uygulama, koronavisürü nedeniyle evde yer alan bütün gönüllüleri Engelliler Haftası'nda daha fazla kitap seslendirmeye eğlence ediyor.

Nasıl Kitap Seslendirilir?
Gönüllü olarak kitap okumak isteyenler, ‘Kitaplara Ses' uygulamasını akıllı cihazlarına indirdikten sonra, GETEM ile bağlantıya geçerek okumak istedikleri kitabı belirliyor ve kullanım üzerinden seslendirdikleri kitabı tekrar dilekçe üzerinden bir tuşa basarak GETEM'e gönderiyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER