Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, aşının 2021 başında hazır olacağını açıkladı

ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, Kongre üyelerine yaptığı açıklamada, potansiyel koronavirüs aşısında gelinen işlem hakkında veri verdi. İhtiyatlı olmakla birlikte iyimser bir dil kullanan Başkan Trump'ın Kovid-19 danışmanı aşıy.

Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, aşının 2021 başında hazır olacağını açıkladı

ABD Milli Alerji ve Bulaşıcı Hastalıklar Enstitüsü Direktörü Anthony Fauci, Kongre üyelerine yaptığı açıklamada, potansiyel koronavirüs aşısında gelinen işlem hakkında veri verdi.

İhtiyatlı olmakla birlikte iyimser bir dil kullanan Başkan Trump'ın Kovid-19 danışmanı aşıyla ilgili , "Olup olmayacağını değil, ne süre olacağını konuşuyoruz" ifadelerini kullandı.

EN GEÇ 2021'DE HAZIR

Koronavirüse karşı üstünde çalıştıkları aşıyı 2020 sonuna kadar geliştirmiş olacaklarını bildiren Fauci, ancak bu sürecin 2021'in başlarını bulabileceğini de aktardı.

"TRUMP'IN AKSİNE DENEME SAYISINI ARTIRDIK"

Salgınla mücadelede gelecek haftaların ABD açısından çok kritik bir süreç olacağının altını çizen danışman, keza, Başkan Donald Trump'ın "Daha eksik deneme yapın, daha eksik hasta çıksın" yönündeki açıklamasına atıfla, test sayısını azaltmadıklarını aksine şüphelilere yönelik testleri arttırdıklarını kaydetti.

bu vesileyle ABD'li hap şirketi Moderna, iki hafta önce, NIAID'le meslek birliği içerisinde geliştirdiği, "mRNA-1273" adı verilen potansiyel Kovid-19 aşısı için üçüncü faz klinik denemelere başlamak üzere onaylama almıştı.

Trump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, aşının 2021 başında hazır olacağını açıkladıTrump'ın koronavirüs danışmanı Fauci, aşının 2021 başında hazır olacağını açıkladı
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER