Türk Tarih Kurumu'nun Başına Ensar Vakfı Yöneticisi Atandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof.

Türk Tarih Kurumu'nun Başına Ensar Vakfı Yöneticisi Atandı

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kararıyla Türk Tarih Kurumu Başkanlığı'na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış'ın Ensar Vakfı'nın Afyonkarahisar yönetim kurulu üyesi olması uyarı çekti. CHP Ordu Milletvekilli Mustafa Adıgüzel yeni başkan Yaramış'ın Milli Çaba karşıtı İskilipli Atıf Öğretmen'yı övdüğünü belirterek atamaya karşı çıktı. 

s-049307d9e64cdaa2e23a671b1b9a4fd81dfa17
Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara kadar çoğu kuruma atamalar gerçekleşti. Sözcü'nün aktardığına göre,Diyanet İşleri Başkanlığı, Yargı Bakanlığı, Gençlik ve Spor Bakanlığı, Atatürk Kültür, Dil ve Tarih Yüksek Kurumu Başkanlığı, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Ulusal Eğitim Bakanlığı, Tarım ve Orman Bakanlığı ile bazı kurumlara ilişkin ödev kararları Devlete Ait Gazete’de yayımlandı.

TTK'nın başına Ensar Vakfı yöneticisi

s-dea24def92c29319783b8a1715284be3897663
Prof. Dr. Ahmet Yaramış (sağda)  Karara kadar, Türk Tarih Kurumu Başkanlığı’na Prof. Dr. Ahmet Yaramış atandı. Yaramış’ın Ensar Vakfı Afyon Idare Heyeti Üyesi olması dikkat çekti. Yaramış Ensar Vakfı’nın Afyonkarahisar’da gerçekleştirilen 10 Mart 2018’teki klasik il genel kurulunda aza olarak yönetim kuruluna girdi.

Türk Tarih Kurumu Twitter hesabından yeni başkan Yaramış'ın 20 Nisan'da göreve başladığını duyurdu

CHP'li Adıgüzel: "İskilipli Atıflı hocayı öven birini TTK'nın başına getirdiler"

CHP'li Adıgüzel: "İskilipli Atıflı hocayı öven birini TTK'nın başına getirdiler"CHP'li Adıgüzel: "İskilipli Atıflı hocayı öven birini TTK'nın başına getirdiler" 5ea302bda1af2b3d596da5ee.jpg
CHP Orda Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Türk Tarih Kurumu'nun başına yapılan atamaya tepki gösterdi. TTK'nın yeni başkanı Ahmet Yaramış'ın Milli Mücadele'ye karşı çıkan ve idam edilen İskilipli Atıf Hoca'dan övgüyle bahsettiğini anlatan Adıgüzel, şunları söyledi:“AKP, liyakata dayalı olmayan eş dost kayıran, daha çok kendi fikirdaşı veya direk partilisi insanları kamu kurumlarının başına göreve getirmeye devam ediyor. Şimdi de Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu‘nun başına Ahmet Yaramış getirildi. Kendisi şu anda Afyon Ensar Vakfı yöneticisi.Bir araştırma sonucu kendisinin Çorum İskilipli olduğunu, İskilipli Atıf Hoca gibi milli mücadele düşmanı ve Atatürk düşmanı bir şahsın anmalarında konuşmalar yaptığını öğrendik. 2017 yılında yine başka bir Atatürk düşmanı Mustafa Armağan’la beraber Çorum İskilip’te düzenlenen panelde İskilipli Atıf’ı methetmiştir.İskilipli Atıf kimdir? Kuvai Milliye’ye ‘şakiler, kudurmuş haydutlar’ diyen, Mustafa Kemal’e ‘eşkıya’ diyen, Mustafa Kemal’in vücudunun ortadan kaldırılmasını isteyen ve bunan için halka çağrıda bulunan ve hazırlayarak altına imza attığı bildiriyi Ağustos 1920’de hem de Yunan uçakları ile Anadolu’ya dağıttıran kişi. Yani Erdoğan, Atatürk ve Kuvai Milliye düşmanı bir adamı öven Ahmet Yaramış’ı Atatürk’ün kurduğu Türk Tarih Kurumu’nun başına getirmiştir. Bu ülkede başka tarihçi yok mudur? Neden ille Atatürk düşmanı birisi getiriliyor? Bunun cevabını vermek zorundalar. Bu şekilde atamalarla insanların sinir uçları ile oynanmaya ve Türkiye’nin mayasını bozmaya devam ediyorlar.”

Kayınbiraderi Atıf- Der Başkanı

Türk Tarih Kurumu'nun başına getirilen Prof.Dr. Ahmet Yaramış'ın aynı zamanda İskilipli Atıf Hoca adına kurulan Atıf Derneği Başkanı Muhittin Telli'nin kayınbiraderi olduğu anlaşıldı. Telli tahsis sonrası Twitter hesabından yaptığı paylaşımda "Sevgili kayınbiraderim ailemizin gururu Prof. DR. Ahmet YARAMIŞ Türk Tarih Kurumu Başkanlığına atanmış olup yeni görevinde üstün başarılar dilerim Allah yar ve yardımcı olsun" ifadelerini kullandı.
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER