Yunan yetkili çaresizce itiraf etti: Türkiye'nin söylediklerini yapacak imkanı var

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunması sonrası gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde Savunma Bakan Yardımcısından fazla konuşulacak bir itiraf geldi.

Yunan yetkili çaresizce itiraf etti: Türkiye'nin söylediklerini yapacak imkanı var

İstanbul'un fethinin yıl dönümünde Ayasofya'da Fetih Suresi okunması sonrası gerilen Türkiye-Yunanistan ilişkilerinde Savunma Bakan Yardımcısından fazla konuşulacak bir itiraf geldi. Ülkesinin her türlü kötü senaryoya hazırlanmış olduğunu bildiren Yunanistan Savunma Bakan Yardımcısı Alkiviadis Stefanis, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hidrokarbon araştırma sahalarıyla ilgili açıklamalarının arkasını getirme imkânı olduğunu, ama Atina'nın da elindeki imkânları kolaylıkla geliştirebileceğini belirtti.

Alkiviadis Stefanis, Open televizyonunda yaptığı açıklamada Yunanistan'ın her türlü fena senaryoya hazırlıklı olduğunu açıklama etti.

"EN KÖTÜ SÜREKLILIK ÜZERİNDEN PLANLAR YAPILIYOR"

Stefanis, "Gidişata yönelik en kötü program metni üzerinden plan yapılıyor. Bunu yapıyoruz. En kötü mantiksal bağ zarfında geliştirdiğimiz değişik olasılıkları göz önünde bulunduruyoruz. Harekat hazırlık durumumuzu artmak için en basit seviyeden başlıyoruz ve bu doğrultuda hareket ediyoruz" dedi.

Yunanistan'ın tahrik olmaması, itidal ve sakinliğini koruması gerektiğini bildiren Stefanis, "Kendi gücünüzden belirlenmiş olduğunuz zaman olanları sakin bir şekilde gözlemlersiniz" ifadelerini kullandı.

"TÜRKİYE'NİN SÖYLEDİKLERİNİ YAPACAK İMKANI VAR"

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın hidrokarbon sondaj sahalarıyla ilgili yeni açıklamalarına değinen Stefanis, "Erdoğan'ın açıklamalarını dinliyor ve analiz ediyoruz. İstediklerini gerçekleştirmesi için elinde yer alan imkânları inceliyoruz. Söylediklerinin ve isteklerinin arkasını getirme imkanı olup olmadığını değerlendiriyoruz. Evet var da. Türkiye'nin çoğu imkânı var, ancak biz de büyük kolaylıkla elimizdeki imkânları geliştirebiliriz" dedi.

Yunan yetkili çaresizce itiraf etti: Türkiye'nin söylediklerini yapacak imkanı var
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER