Zelenskiy: Tahıl sevkiyatı devam edecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri ile görüşmeleri sonucunda Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasına göre Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının devamına karar verildiğini duyurdu. Zelenskiy, ülkesinden ta.

Zelenskiy: Tahıl sevkiyatı devam edecek

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Birleşmiş Milletler (BM) yetkilileri ile görüşmeleri sonucunda Karadeniz Tahıl Girişimi anlaşmasına göre Ukrayna'dan tahıl sevkiyatının devamına karar verildiğini duyurdu.


Zelenskiy, ülkesinden tahıl ihracatının sürdürülmesi için Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile telefon görüşmesi yaptığını, ayrıca BM Genel Sekreteri Antonio Guterres'in de bu sürecin devam etmesine destek verdiğini belirterek, "Bugün, ülkemiz ve tüm dünya için önemli bir diplomatik sonucumuz var, tahıl ihracatı girişiminin faaliyetleri sürecek. Rus şantajı hiçbir sonuç vermedi" diye konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşmesinde ayrıca Karadeniz'in güvenliği konuları, Kırım Platformu ile ilgili çalışmaları, Ukraynalı savaş esirlerinin ülkelerine geri getirilmesi gibi konuları ele aldıklarını aktaran Zelenskiy, "Esarette kalan herkesi hatırlıyoruz, herkesi serbest bırakacağız" dedi.

''En şiddetli çatışma Donetsk'te''

Ukrayna direnişiyle ilgili gelişmeler hakkında ordunun yetkilileri ile toplantı düzenlendiğini kaydeden Zelenskiy, bu toplantıda cephedeki gelişmeleri değerlendirdiklerini aktardı.

Ukrayna genelinde en şiddetli çatışmaların Donetsk cephesinde sürdüğünü vurgulayan Zelenskiy, Ukrayna ordusunun bu bölgede yoğun Rus saldırılarına karşı başarılı şekilde mücadele ettiğini söyledi.

''Rusya, Ukrayna'dan güvenlik talep ediyor''

Rusya'nın bugün Ukrayna'dan güvenlik garantileri talep ettiğini belirten Zelenskiy,  Moskova yönetiminin savaş başlamadan önce de ABD'den benzer güvenlik garantileri istediğini ifade etti:

"Bu, hem Rus saldırganlığının başarısızlığını hem de birlik halinde kaldığımızda ne kadar güçlü olduğumuzu gösteriyor."

Ukrayna'nın özgürlüğünü savunmayı sürdüreceklerini yineleyen Zelenskiy, "Ve tüm Ukrayna'nın özgür olduğunu ve özgür kalacağını garanti ediyoruz" diye konuştu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy ile görüştü

 

Putin: Rusya, Türkiye'nin Ukrayna'dan tahıl tedariğini engellemeyecek

 

Ukrayna'dan NATO hamlesi: Çekya ile ortak deklarasyon imzalandı

 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER