İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır? 2021 İstifa Dilekçesi Örneği 

Çalışan bireyler bazen çalışma koşulları bazen iş yerinin beklentilerini karşılamaması bazen de daha iyi bir iş buldukları için istiafa etmek isteyebilirler. Gerek kişisel gerekse kurumsal sebeplerden alınan istifa kararını çalıştığınız kuruma yazılı olarak beyan etmek zorundasınız. Peki, bu yazılı istifa beyanı nasıl olmalı? 

İstifa Dilekçesi Nasıl Yazılır? 2021 İstifa Dilekçesi Örneği 

İstifa dilekçesi nasıl yazılır? İstifa dilekçesi örneği nasıl olur? İşte hepsi ve daha fazlası haberimizde...


Çalışan bireyler bazen çalışma koşulları bazen iş yerinin beklentilerini karşılamaması bazen de daha iyi bir iş buldukları için istiafa etmek isteyebilirler. Gerek kişisel gerekse kurumsal sebeplerden alınan istifa kararını çalıştığınız kuruma yazılı olarak beyan etmek zorundasınız. Peki, bu yazılı istifa beyanı nasıl olmalı? 


İstifa dilekçesi, iş hayatının profesyonelliğine uygun bir üslup ile yazılmalı. Resmi bir dille yazılan ve sınırlarınızı koruyarak yazdığınız bir istifa dilekçesi olması lazım. 

İstifa Dilekçesi Örneği

İstifa dilekçesi  hazırlayan kişilerin birçok  farklı nedeni olabilir. Örneğin yöneticiniz ile sorun yaşanılıyorsa, herhangi bir neden belirtmeden istifa edilecekse vs. her biri için uygun dilekçelerin yazılması gereklidir.
Dilekçe Örneği;

Tarih: __/__ /__

___ A.Ş.

_____İnsan Kaynakları Yöneticisinin İlgisine,
__/__/__ tarihi bakımından başlamış olduğum …… vazifesinden __/__/__ itibariyle vazgeçiyorum. İstifamın onayını ve gereğinin uygulanmasını arz ederim.
Şirketinizde görevimi yerine getirdiğim müddetin hem mesleğimin hem de kişisel ve profesyonel gelişimim bakımından çok verimli ve faydalı olduğunu bildirerek teşekkürlerimi iletiyorum. Çalıştığım müddet boyunca ben de şirkete pozitif katkılarda bulunmayı başardığımı ümit ediyorum.

Saygılarımla,


 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER