Yedek Subay Nasıl Olunur? Yedek Subay Olmanın Şartları Nelerdir?

Hem ülkedeki saygınlığı nedeniyle hem de maaşları nedeniyle Türk Silahlı Kuvvetleri’nde çalışmak birçok gencin hayalidir. Bu mesleklerden biri de yedek subaylıktır. Peki, yedek subay nasıl olunur? Yedek subay maaşları ne kadardır? Yedek subay olmanın şartları nelerdir? İşte yedek subaylık hakkında bütün detaylar…

Yedek Subay Nasıl Olunur? Yedek Subay Olmanın Şartları Nelerdir?

Yedek subay olmak liseyi bitirmiş çoğu gencin hayalidir. Peki yedek subay olmak isteyen vatandaşlar neler yapmalıdır? Yedek subay maaşları ne kadardr?7

Yedek Subay Ne Demektir?

Türk Silahlı Kuvvetleri bünyesindeki en düşük subay rütbesi yedek subay rütbesidir. Bu rütbe asteğmen olarak da bilinir. Halk ağzında ise “aztek” olarak bilinirler. Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri ile Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde asteğmen rütbeli personeller görülebilmektedir. Bu kişiler takım veya kısım komutanı olarak görevlendirilirler.

Yedek Subay Nasıl Olunur?

Liseyi bitirmiş olan tüm gençler yedek subay olabilirler. Lise bittikten sonra üniversite sınavlarından alınan puan ile birlikte askeri mülakatlara girerek yeterli görülen durumlarda astsubay olunabilir. Bunun bir başka alternatifi ise, üniversitelerin lisans ya da önlisans bölümlerinden mezun olmak gerekir.

Yedek Subay Maaşları Ne Kadardır?

Günümüzde uzun dönem askerlik süresi 1 yıl yani 12 aydır. Kısa dönem askerlik süresi ise 5 aydır. Yedek subaylık yapan kişiler 12 ay boyunca askerlik görevlerini yerine getirirler. TSK’da subay sınıfında çalışacakları için ve rütbeli oldukları için maaşları da merak edilir. Personelin evlilik, çocuk, eğitim durumuna göre maaşları değişebilir. Ancak yedek subay maaşları ortalama 8-9 bin TL seviyesindedir. Asteğmen maaşları personeller teğmen olduğunda artmaktadır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER