Dondurmam Gaymak filmi nerede çekildi? Dondurmam Gaymak konusu ne, oyuncuları kim?

Vizyona girdiği 2015 senesinin en ses getiren filmlerinden biri olan Dondurmam Gaymak bu akşam ekranlarda olacak.

Dondurmam Gaymak filmi nerede çekildi? Dondurmam Gaymak konusu ne, oyuncuları kim?

Vizyona girdiği 2015 senesinin en ses getiren filmlerinden biri olan Dondurmam Gaymak bu akşam ekranlarda olacak. Televizyon izleyicileri, Dondurmam Gaymak filminin nerede çekildiğini ve konusunu merak ediyor. İşte ayrıntılar…

Yüksel Aksu'nun hem yönetmenliğini yaptığı ayrıca de senaryosunu yazdığı Dordurmam Gaymak filmi bu akşam ekranlarda olacak. Memet Ali Alabora, çekimlerden önce oyuncuları eğitmiş, çekimler esnasında ise oyuncu danışmanlık yapmıştır. İşte Dondurmam Gaymak filmi ile ilgili bilinmesi gerekenler…

DONDURMAM GAYMAK NEREDE ÇEKİLDİ?

Dondurmam Gaymak filminin çekimleri Muğla ilinin çeşitli yerlerinde üretilmiş olup; Muğla Merkez, Ula, Yatağan, Gökova gibi yerlerde çekilmiştir.

Film, Muğla'nın bir sahil kasabasında motorsikletiyle dondurma satan bir adamın hikayesi anlatır. Oyunculardan yalnızca Turan Özdemir'in profesyonel oyuncu olması dikkati çekmiştir. Diğer oyuncuları ise yörenin insanlarıdır.

DORDUMAM GAYMAK KONUSU

Muğla'da dondurmacı olan Ali Ressam gittikçe insanların tercihi olmaya başlayan büyük dondurma markalarına karşı var olma mücadelesi vermektedir. Bunun için de bir yanlamasına dondurmasının reklamını yapmaya çalışırken bir yandan da yeni aldığı dondurma motoruyla köy köy dolaşmaktadır. Kasabanın haylaz çocukları ise Ali Sanatçı'nın sarı motoruna ve natürel ama içindeki dondurmalarına göz dikmişlerdir. İlk yerinde fırsatta da motoru çalarlar. Borçla aldığı dondurma motorunu bıraktığı yerde bulamayan Ali Ressam öfkeden delirir ve motorunu, kendisini yok etmek isteyen büyük dondurma markalarından birinin çaldığını düşünerek bir bir bayilerden motorunun hesabını sormaya başlar.

1990'lı yıllarda Ege'deki ufak bir kasabada dondurmacı olan Ali Sanatçı, yakın çevresinin küçümseyen eleştirilerini duymazdan gelerek büyük dondurma şirketleriyle uğraş için kolları sıvamıştır. Lokal televizyona reklam filmi çektirmenin yanı sıra, kredi ile dahası motosiklet satın alır. Motorun arkasına monte ettiği uydurma römorkuyla, arkasından dondurmaya aç ve çulsuz bir çocuk çetesi olduğu halde köyleri dolaşıp promosyona başlar. Yüksel Aksu'nun, Muğla halkının dürüst katılımıyla gerçekleştirdiği bu arkadaş canlısı filmi, 25. İstanbul Film Festivali'nde de epeyce sıcak karşılandı ve Jüri Özel Ödülünü kurcaladı. Dondurmam Gaymak'ın en büyük öteki bir özelliği de, dev şirketlerin tahakkümünü gülünç bir dille eleştirmesi ve kaybolmaya yüz tutan küçük esnafın, mahalle değerlerinin sorunlarına sahip çıkmasıdır.

DONDURMAM GAYMAK OYUNCU KADROSU

Turan Özdemir

Gülnihal Demir

Metin Yıldız

İsmet Can Suda

Ulaş Sarıbaş

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER