Kerem Bürsin, Türkiye ile ABD’yi karşılaştırdı

Oyuncu Kerem Bürsin canlı yayında açıklamalarda bulundu.

Kerem Bürsin, Türkiye ile ABD’yi karşılaştırdı

Oyuncu Kerem Bürsin canlı yayında açıklamalarda bulundu. Bürsin, "Türkiye'de sınıfsal sorun var, Keanu Reeves her gün metroya biniyor kimseyi rahatsız etmiyor, burada zenginler kullanmıyor" ifadelerini kullandı.

Kerem Bürsin, sosyal ağ hesabından yaptığı canlı yayında, uzun yıllar yaşadığı ABD ile şu an mesleki kariyerini sürdürdüğü Türkiye arasındaki farklılıkları değerlendirdi. Türkiye’de ise sınıfsal farklılıkların olduğunu ve belirli bir çoğunluğun marka takıntısıyla yaşadığını açıklayan oyuncu, şöyle konuştu:

“ABD’DE IRKÇILIK VAR”

“Mesela Amerika'da ırkçılık gibi böylece bir sistem var. Hapishaneden tutun hemen hemen her şeyde bu şart var. Orada siyahilere hala yüzyıllardır devam eden ırkçılık problem mevcut.

“TÜRKİYE’DE SINIFSAL SORUN VAR”

Burada benim gördüğüm daha fazla sınıfsal sorun var. Benim gözlemlediğim, tabii istisnalar vardır, zengin birinin oğlu pizzacıda çalışmayacak. Veya o zengin adam metroyu kullanmayacak. Burada gördüğüm şey illa bir marka takıntısı var. Ben de metroya binebilirim, ilk üzüldüğüm şey oydu. Örneğin Keanu Reeves her gün metroya biniyor, kimseyi rahatsız etmiyor. Amerikalılar alışık orada, gündemde olmuyor”

İLGİLİ HABERKerem Bürsin: Utanç verici
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER