Oto tamirci: Alişan’ın kaza yaptığı bu marka ve modeldeki araçlarda dingil kırılması yaşanmaz

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, 'Alişan' olarak bilinen şarkıcı Serkan Burak Tektaş'ın ailesiyle birlikte ölümden döndüğü kazada kullandığı cipin aksının kırılmasının çok zorlama olduğunu söyleyen oto tamircisi Serdar Akman (37), " Dingil kırılması, bu marka ve modeld.

Oto tamirci: Alişan’ın kaza yaptığı bu marka ve modeldeki araçlarda dingil kırılması yaşanmaz

Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, 'Alişan' olarak bilinen şarkıcı Serkan Burak Tektaş'ın ailesiyle birlikte ölümden döndüğü kazada kullandığı cipin aksının kırılmasının çok zorlama olduğunu söyleyen oto tamircisi Serdar Akman (37), " Dingil kırılması, bu marka ve modeldeki araçlarda yaşanmaz. Düz yolda kırılan ya da kopan bir dingil görmedim. Nadir olarak off-road yapan araçlarda görebiliyoruz" dedi.

Kaza, dün, İstanbul-İzmir Otoyolu’nun Saruhanlı ilçesi Çerkez Osmaniye Mahallesi yakınlarında, saat 15.00 sıralarda meydana geldi. İstanbul’dan ailesi ve çocuğunun bakıcısı ile İzmir yönüne dışarı giden Alişan’ın kullandığı 34 BAB 35 plakalı cipin, az önce bilinmez bir sebeple lastiği çıktı. Cipi kullanan Alişan ile eşi Buse Varol ve oğulları Burak kazayı bere almadan atlatırken, bakıcı Marianne ise yaralandı. Yoldan geçen diğer vasıta sürücülerinin ihbarı üstüne olay yerine jandarma ve sağlık durumu ekipleri sevk edildi. Yaralı bakıcı, ambulansla Saruhanlı Devlet Hastanesi’ne kaldırılıp, tedaviye alındı. Yaşamsal tehlikesi bulunmayan bakıcı da gece saatlerinde taburcu edildi. Jandarma, kazayla ilgili soruşturma başlattı.

‘NE OLDUĞUNU ANLAMADIK’

Alişan, kazanın ardından yaptığı açıklamada, “Ben hayatımda ilk önce kaza yaptım. En kötüsü emrindeki çocuğum ve eşim arabadaydı. Arabada can taşıyoruz. Niye oldu? Niye kaza yaptık onu bile anlamadım. Dümdüz yolda bir anda dumanlar geldi, lastik fırladı, bir şeyler oldu. Sağa sola, bariyerlere çarpmaya başladık. Ondan sonra da takla attık. Tek düşündüğüm takla atarken hiçbirimize bir şey olmamasıydı. Sonradan araba ters düştü. O sırada Buse’ye baktım. Durumu iyiydi, anında 155’i aradı. Ben de tekmeyle camı kırıp, kapıyı açtım. Burak’la Marianne’i aldım. Onlarda ve Buse’de bir şey olmadığını görür görmez dedim ki, ‘Fazla şükür’. Sonra arabadan çıktık. Gördük ki aracın aksı kopmuş. Böyle bir aracın aksı nasıl kopabilir, şaşma ediyorum. Arabanın haline baktım o arabadan sağ çıkmamız Allah’ın bir takdiri” diye konuştu.

“MIL KIRILIRSA ŞOFÖR AYRIM EDER”

Alişan’ın kaza yaptığı model cipleri tamir eden oto tamirci Serdar Akman, “Söz konusu araçlardaki akslar çok sağlam. Mil, aracın transfer organlarının lastiğe verdiği hareket sağlayan parçadır. Her lastik için araçlarda birer tane aks bulunur. Aks kırılması, bu marka ve modeldeki araçlarda yaşanmaz. Zaten sağlamlığından nedeniyle kırılabilecek bir parça değildir. Fazla sağlamdır ve aracın tüm yükünü taşır. Kaldı fakat bu araçlar arazilere uygun şekilde tasarlandığı için, binek araçlara göre daha sağlam parçalardan üretilir. Canavarla deha kesemezsiniz. 25 takvim tecrübeme dayanarak, daha önce düz yolda kırılan veya kopan eksen görmedim. Nadir olarak off-road yapan araçlarda görebiliyoruz” dedi.

İLGİLİ HABERAlişan ve ailesi ölümden döndü
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER